frissítve / galériával

2021.05.02. 16:24

Jogosítvány nélküli sofőr okozta a balotaszállási focisták balesetét

A balotaszállási focicsapat három játékosa ült abban az autóban, amelyiknek nem adott elsőbbséget egy másik gépkocsi vezetője és fékezés nélkül oldalról beléjük rohant. Az ütközés erejétől a játékosok autója felborult. Egy személyt, a gépkocsi vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították a mentők a kiskunhalasi kórházba. A vétkes sofőr – akinek nincs vezetői engedélye – az ütközést követően kiugrott a kocsijából és puszta kézzel szakította fel a sportolók autójának szélvédőjét, hogy megpróbálja kiszabadítani az autóba szorult játékosokat.

Pozsgai Ákos

Fotó:

A baleset vasárnap délután történt a település belterületén a Meggyfa és a József Attila utca kereszteződésében, ahol az Alfa Romeo vezetője nem adta meg az elsőbbséget a jobbról, védett úton érkező Fiatnak, és oldalról belerohant. Az ütközés erejétől a Fiat a szemközti ház kerítésének csapódott és az oldalára borult.

Helyszíni információink szerint a Fiatban a balotai focicsapat három játékosa ült, éppen a negyedik játékostársukért tartottak és mentek volna Soltvadkertre bajnoki meccset játszani.

Információink szerint a vétkes autó vezetője – akiről kiderült, hogy nincs jogosítványa – a baleset után azonnal a bajba jutott játékosok segítségére sietett. Járókelőkkel együtt puszta kézzel feszítették ki a felborult Fiat betört szélvédőjét, hogy megpróbálják kiszabadítani a benne ülőket.

A helyszínre Kiskunhalasról, két mentőautó és két tűzoltóautó is érkezett. A vétlen autót vezető focista a fején sérült meg, rövid időre elvesztette az eszméletét is, a helyszíni ellátást követően mire a mentők elindultak vele a kiskunhalasi kórházba, visszanyerte a tudatát. Információink szerint súlyos sérüléseket szenvedett. A gépkocsiban ülő másik két játékosnak nem esett komolyabb baja az ijedtségen kívül.

A sofőr, aki nem adott elsőbbséget a sportolók autójának, a balesetben nem sérült meg, a mentés során viszont megvágta a kezét a szélvédő. Úgy tudjuk, hogy a helyszínen elismerte a felelősségét, azt mondta, hogy elgondolkodott, ezért nem vette észre az elsőbbségadás kötelező táblát. Az ő autójában ült egy fiatal lány is, de ő sem sérült meg.

A mentés és a helyszínelés idejére a rendőrség lezárta a kereszteződést, a baleset pontos körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában