közlekedés

2021.05.29. 09:30

Gyereknapon nyílik meg a bajai KRESZ-park

A legfőbb cél, hogy játékos formában sajátítsák el a közlekedési ismereteket a gyerekek.

Rab Rita

A tervezés során igyekeztek olyan helyzeteket teremteni, amelyek előfordulnak Baján

Forrás: police.hu

Elkészült a bajai KRESZ-park, mely e hétvégén, gyermeknapon nyitja meg kapuit a polgármesteri hivatal üdülőjének udvarán. A munkálatokkal a napokban végeztek – közölte Gedovics Zoltán rendőr főtörzszászlós.

Baja város önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Bajai Rendőrkapitányság tavaly ősszel online közlekedésbiztonsági vetélkedőt hirdetett az általános iskolák felső tagozatos diákjai számára. Mintegy háromszáz diákot mozgósított a havonta tíz kérdésből álló feladatsorok megoldása. Az összesített díjátadót május 31-én, a Biztonságos Bajáért sorozat következő állomása, a KRESZ-park megnyitója keretében tartják meg a pályán, amelynek célja, hogy segítségével játékos formában sajátítsák el a közlekedési ismereteket a gyerekek.

A pálya tervezése során igyekeztek olyan helyzeteket teremteni, amelyek előfordulnak Baján, mint például a körforgalom, egyirányú utca, gyalogátkelőhely, parkolóhely, egy- és kétsávos út. Ezeket festették fel a rendelkezésre álló területen a Bajakert Nkft. munkatársai. A pálya összesen 37 táblával, öt gokarttal és több kerékpárral várja a látogatókat, de saját járművel is lehet érkezni.

Hamarosan elkészül az az internetes felület is, ahol egyének és csoportok is foglalhatnak időpontot, a tervek szerint júniustól minden hétköznap igénybe lehet venni a létesítmény szolgáltatásait, a rendőrkapitányság ehhez szaksegítséget is biztosít. A Biztonságos Bajáért projekt keretében ősszel folytatják a munkát, megújítják a piktogramokat, a kihelyezett figyelmeztető táblákat, és a fiatalok számára is terveznek további programokat.

A tervezés során igyekeztek olyan helyzeteket teremteni, amelyek előfordulnak Baján
Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában