Kecskemét

2021.01.15. 13:21

Előzetes letartóztatásba került a dudálásért baltát ragadó férfi

A bíróság elrendelte az előzetesét annak a 44 éves kecskeméti férfinak, aki szerdán Kecskemét központjában egy közlekedési konfliktust követően baltát ragadott, és rátámadt egy másik sofőrre és női utasára.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

A Kecskeméti Törvényszék pénteki és a rendőrség csütörtöki közlése alapján a következők történtek: a gyanúsított férfi szerdán 11 órakor autójával az út közepén állt meg, és ezzel akadályozta a közlekedést. A mögötte haladó gépkocsi 22 éves sofőrje egyszer rádudált, majd kikerülte és továbbhajtott. A gyanúsított azonban a Széchenyi téren utolérte a lámpánál, a fiatal férfit kirángatta a kocsiból, és ököllel arcon ütötte. A sértettel utazó nő ekkor megpróbált kettőjük közé állni, azonban a férfiak között dulakodás alakult ki, a gyanúsított még többször megütötte a sértettet.

Aztán a kocsijából egy 30-40 cm nyélhosszúságú baltát vett elő és nagy erővel a nő felé ütött, aki azonban elhárította az ütést. A gyanúsított az autót vezető férfira is rátámadt, de neki is sikerült elkerülnie a csapást, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedve.

A rendőrség közleménye szerint a gyanúsított férfinak is volt egy női utasa, és ez a 45 éves kecskeméti asszony dulakodott a másik autó 27 éves női utasával, aki szintén könnyebben sérült a baltacsapás elkerülésekor. A rendőrség ezt a 45 éves nőt nem vette őrizetbe, a bírósági közleményben pedig már nem is szerepel.

– A Kecskeméti Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását azért rendelte el, mert garázda jellegű cselekmények miatt már több alkalommal elmarasztalták, ezért esetében fennáll a bűnismétlés veszélye. A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, azonban a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, amelyet a Kecskeméti Törvényszék fog elbírálni – közölte dr. Sárközy Szabolcs, a törvényszék sajtószóvivője.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában