lezárt akta

2021.01.30. 09:01

Az autósok hibáztak a halasi kerékpáros és gyalogos balesetnél

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vádemelést javasol a figyelmetlen autósokkal szemben.

baon.hu

Forrás: police.hu

Mindannyian tudjuk, hogy a kerékpárosok és a gyalogosok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be: a kérdés mindig csupán a súlyosság foka. Ez a nagymértékű sérülékenység indokolja, hogy kiemelten figyeljünk a gyalog, illetve kerékpárral közlekedő embertársainkra. Velük szemben különösen fontos az elsőbbségi szabályok betartása, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, az utakat átszelő kerékpárutak körültekintő, óvatos megközelítése – írja a police.hu.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közlekedési munkatársai két olyan autós ügyében fejezték be a nyomozást a közelmúltban, akik gyalogost, illetve kerékpárost ütöttek el. Az egyenruhások szerint mindkét esetben a sofőrök hibáztak.

Kiskunhalason 2020. május 6-án reggel egy 41 éves helybéli nő vezette az autóját a Fazekas Mihály utcában. A Kárpát utca kereszteződésében az asszony nem biztosított áthaladási elsőbbséget a zebrán a kerékpárját toló gyalogosnak, és elütötte őt.

A baleset következtében a 75 éves férfinek eltört a csigolyája,

és maradandó sérülése keletkezett.

Fotó: police.hu

Kiskunmajsán, a Móra Ferenc utcán közlekedett 2020. december 9-én hajnalban egy 28 éves helyi lakos egy teherautóval. A férfi a Félegyházi út kereszteződéséhez érve a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a védett úttal párhuzamos kerékpárúton haladó biciklisnek, ezért összeütköztek. A baleset következtében a kétkerekűt hajtó 65 asszony

súlyosan megsérült.

A közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítható autósok figyelmetlenek voltak, és nem tettek eleget elsőbbségadási kötelezettségüknek. A rendőrök mindkét ügyben befejezték a nyomozást, a sofőrök ellen vádemelést javasolnak.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában