Kiskunfélegyháza

2020.11.17. 07:38

Jogerős ítélet nincs, de rács mögött marad

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően továbbra is fenntartotta a Szegedi Ítélőtábla a Kecskeméti Törvényszék által szexuális erőszak bűntette miatt nem jogerősen 12 év fegyházbüntetésre ítélt kiskunfélegyházi férfi letartóztatását.

Petőfi Népe

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott 2013 és 2018 között gyermekpornográf tartalmú képeket, videókat tartott és tett közzé, továbbá a nevelése, felügyelete alatt álló kiskorú személyekről ilyen felvételeket készített. Továbbá csecsemőkorú gyermekével és egy 14. életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végzett. A Kecskeméti Törvényszék az elsőfokú ítélet kihirdetését követően a vádlott letartóztatását fenntartotta, melynek hat hónapon túli felülvizsgálata vált esedékessé.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla osztotta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontját, és megállapította, hogy a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűncselekmények jellegére és elkövetésének módjára tekintettel a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll. A végzés nem végleges, az esetleges fellebbezést a Kúria bírálja el. Az elsőfokú ítélettel szemben bejelentett védelmi fellebbezésekre tekintettel a vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában