bács-kiskun / videókkal

2020.08.04. 18:41

Házakra, utakra, autókra dőltek a fák, leszakadt egy malom tetőszerkezete

Pirtótól Soltvadkertig, Bócsán és az 54-es út több szakaszán nehezítik a haladást a vihar miatt kidőlt fák. Soltvadkerten villanyvezetékre dőlt egy fa.

Pozsgai Ákos

Fotó: Kohi Habib

Szerda 7:00

Mutatjuk képekben, hogy Bócsán és Soltvadkerten mekkora pusztítást végzett a vihar:

Kedd 19:52

Soltvadkerten egy háromemeletes malomépület teljes tetőszerkezetét leszakította a szél és a mellette lévő Szentháromság utcára dobta, így ott teljes útzár van. A párhuzamos Ifjúság útján teljes hosszában áll a víz, amit a Kiskunsági Víziközmű- Szolgáltató Kft. emberei próbálnak szivattyúzni. A helyszínen van Mátyás Zoltán igazgató, aki elmondta, hogy munkájukat nagyban nehezíti, hogy a vihar miatt leszakadó malomtető magával rántott egy nagyfesztültségű oszlopot is, így az egész városrészben nincs jelenleg áram.

Fotó: Pozsgai Ákos
Fotó: Pozsgai Ákos

19:27

Bocsán a Poli-farbe Kft. telephelye mentén álló fákat gyökerestől döntötte ki a vihar és több ott parkoló autóra rázuhant. Sokan nem tudnak a járművekkel kiállni, várják a katasztrófavédelmiseket, hogy kiszabadítsák a kocsikat. A cég dolgozói munkagépekkel igyekeznek eltakarítani a kisebb ágakat, törmelékeket. A helyszínen van Szőke-Tóth Mihály, Bócsa polgármestere és aktívan segédkezik a munkálatokban. A cég telephelyéről jól látható, hogy a főút vonalában több autóra és házra is rádőltek a fák. Bócsától Jakabszállás irányába nagyon kritikus az 54-es út állapota. Legfrissebb információink szerint egy újabb zivatarcella éri el éppen Soltvadkertet és húzódik Bócsa irányába.

A kecskeméti helyzettel kapcsolatban Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Facebookon tett közzé bejegyzést:

Balogh Éva videója

19:00

Tudósítónk információi alapján a Pirtótól Soltvadkert felé vezető úton fák dőltek az utakra. A zivatar kellős közepén az autók 30-40 km/h órával tudnak csak haladni, de még így is sokan megállnak és kiszálltak, hogy az eléjük borult ágakat, fatörzseket félredobják.

Szintén a fatörzseket kerülgetik megyénk más útjain is, miközben a vizet oldalról tolja fel a sztrádára a szél és maximum harminc métert lehet előre látni.

Soltvadkerten a katolikus templomnál az egész utcát lezárták, mert egy hatalmas fa a villanyvezetékre dőlt. A tűzoltók a helyszínen vannak és várják az áramszolgáltató munkatársait, akik áramtalanítják a környéket. Bócsára a soltvadkerti és kiskőrösi tűzoltók vonultak ki az utakra dőlő hatalmas fák miatt.

Fotó: Kohi Habib

18:50

Orgoványra is lecsapott a vihar kedden este hat óra előtt. Az előrejelzéseknek megfelelően érkezett zivatar nyomán az özönvízszerű eső ködként homályosította el a látóhatárt. Hatalmas széllökések sorozata tépte a fákat, a kertekben mindent borított, ami nem volt rögzítve és áramingadozások is tapasztalhatók voltak a településen.

Kohi Habib videója

Megyénkre másodfokú riasztás van érvényben. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy kedden több hullámban csapnak le a zivatarok és az intenzív csapadékkal érintett területeken csak indokolt esetben üljünk autóba.

Horváth Péter videója

Elsősorban fakidőlések és letört ágak miatt hívták a tűzoltókat, de villámcsapás miatt és vízeltávolításhoz is kértek segítséget egyebek közt Soltvadkertről, Kecelről, Kiskőrösről, Bócsáról és Császártöltésről. A bejelentések folyamatosan érkeznek, az egységek dolgoznak a káresetek felszámolásán. A tűzoltók munkáját lassítja, hogy vonulás közben több helyen is meg kell állniuk az akadályok miatt és azokat szintén el kell távolítaniuk, ezért lehet, hogy lassabban érnek oda a riasztási helyszínre.

Fotó: Kohi Habib

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában