Kecskemét

2019.04.01. 09:14

Elhunyt unokája után kérdezősködött, majd kifosztotta az idős nőt

Vádat emeltek egy kecskeméti férfivel szemben, aki tavaly nyáron az utcán leszólított, majd hazáig követett egy idős nőt, az ajtónyitáskor pedig letépte áldozata arany nyakláncát.

Hraskó István

A 31 éves férfi tavaly július 20-án délelőtt 11 óra körül az egyik kecskeméti nagyáruház előtti járdán megszólította gyerekkori ismerőse nagyanyját.

– A vádlott igyekezett az egyébként őt nem ismerő asszony bizalmába férkőzni és fiatalon elhunyt unokája miatti sajnálkozását fejezte ki. Az idős nő válaszolt a férfinek, azonban nem állt meg, hanem gyalogolt tovább a közelben lévő társasházi otthonához. A vádlott követte a nehezen mozgó asszonyt a lépcsőházba, majd amikor a sértett a lakása elé ért és annak ajtaját nyitotta volna ki, váratlanul mögé lépett, nyakából kitépte az 55 ezer forint értékű aranyláncát és elmenekült – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A férfit még aznap elfogták, azonban a nyaklánc nem került elő, ezért a sértett kérte kára megtérítését. A büntetett előéletű vádlottat a Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntettével vádolja és börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában