kék hírek

2019.01.21. 16:46

Letartóztatták a dunavecsei láncfűrészes támadót

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a 44 éves dunavecsei férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2019. január 18-án délután motoros láncfűrésszel szomszédjára támadt és az arcán súlyosan megsebesítette.

baon.hu

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a 44 éves férfi 2019. január 18-án 15 óra körül ittasan, egy működésben lévő motoros láncfűrésszel a kezében megjelent a vele azonos címen, de külön lakrészben élő sértett otthonában, majd odament az ágyában fekvő férfihez és a láncfűrésszel az arcába vágott. A támadás következtében a sértett a bal arcfelén, a fül alatt egészen a szájzugig terjedő, keresztirányú vágott sérülést szenvedett el, mely nyolc napon túl gyógyuló sérülés. A fejre irányuló támadás váratlanságára, az elkövetés eszközére, brutalitására figyelemmel a gyanúsított súlyosabb sérülést is okozhatott volna áldozatának.

A nyomozók a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyészség szerint a gyanúsított letartóztatása azért indokolt, mert az állandó lakóhellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfivel szemben kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Ezen kívül tartani kell attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén a büntetett előéletű gyanúsított a tanúk megfélemlítésével a bizonyítást jogellenesen befolyásolná, valamint újabb bűncselekményt követne el.

Fotó: police.hu

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a hétfői napon az ügyészi indítvánnyal egyezően a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában