Lezárt akta

2018.04.02. 11:46

Lezárták a tavalyi szentkirályi halálos baleset nyomozását

A napokban fejezték be a nyomozást a rendőrök a tavaly márciusban Szentkirálynál történt halálos baleset ügyében, ahol egy férfi és egy nő vesztette életét.

baon.hu

Egy 23 éves férfi egy Suzuki Swift gépkocsival közlekedett a 4622-es számú úton Szentkirály felől Kecskemét irányába 2017. március 30-án. A 8.597-es méternél előzésbe kezdett, viszont nem mérte fel a lehetőségeit, ezért összeütközött a szemből érkező Fiat Bravo személyautóval. A baleset következtében a Suzuki Swift jobb első utasa – egy 58 éves nő – és a másik autó 43 éves sofőrje a helyszínen meghalt. A 23 éves sofőr súlyos sérüléseket szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal orvos szakértőjénél a rendőrök felülvizsgáltatták a sofőr egészségügyi alkalmasságát, amit alkalmatlannak minősített.

A 23 éves férfival szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatott nyomozást. Az eljárást a napokban befejezték a rendőrök, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldik meg az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában