Bács-Kiskun

2018.04.26. 09:56

Kamionban utazva próbált Magyarországra bejutni

Április 26-án 8 óra 15 perckor Tompánál egy lengyel kamion rakterében találták meg azt a külföldi férfit, aki ott elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Tompa Közúti Határátkelőhelyen április 26-án 8 óra 15 perckor egy belépő lengyel kamion rakterében egy külföldi férfit találtak, aki afgán állampolgárnak vallotta magát. Nem tudta igazolni személyazonosságát és magyarországi tartózkodásának jogszerűségét sem.

Forrás: police.hu

Április 26-án délelőtt 10 óra 7 perckor találtak a tompai határátkelőn még egy férfit, aki ugyanilyen módon szeretett volna Magyarország területére jutni: ő egy belépő szerb kamion rakterében utazott. Afgán állampolgárnak vallotta magát, de ezt nem tudta igazolni.

Forrás: police.hu

Egy nappal korábban, április 25-én összesen 16 önmagukat afgán állampolgárnak valló külföldit tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántó közigazgatási területén. Mivel nem tudták igazolni személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában