Közlemény

2023.07.21. 17:59

Hamarosan új piaccsarnok épül Kunszálláson

Elkezdődtek az előkészítő-, tereprendező munkálatok a tervezett piaccsarnok helyszínén. Az elmúlt hetekben, több ütemben nagyobb mennyiségű földet, betontörmeléket és fatuskót szállítottak el a munkaterületről.

Vajda Piroska

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az építéshez a telekhatárokat is módosítani kellett, ezek kijelölését a földmérő már elvégezte. Az iskolaudvarral határos szakaszon pedig vadonatúj, biztonságos kerítést építenek – adta hírül a település közösségi oldalán Almási Roland Márk. 

A polgármester arról is beszámol, hogy sajnos néhány fát ki kell majd vágni – amit szerettek volna mindenképp elkerülni –, de az épület tervezésekor kompromisszumokra kényszerültek. Amint azonban a munkálatok engedik, pótolják a fákat és egyéb növényeket is ültetnek, hiszen az a céljuk, hogy esztétikus, zöld környezetet alakítsanak ki a piac körül. 

A polgármester közleményében arról is ír, hogy mindeközben közbeszerzési eljárás keretében zajlik a kivitelező kiválasztása. Abban bízik, hogy augusztusban elkezdődhet a régóta várt beruházás. 

− Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen nem csupán egy piaccsarnokot építünk, hanem egy valódi többfunkciós közösségi teret, egy új településközpontot, ahová jó lesz betérni, jó lesz ott lenni. A munkálatok mindösszesen nyolc hónapot fognak igénybe venni, a helyszín frekventáltsága miatt azonban nagy odafigyelést és körültekintést igényel majd – fogalmaz közleményében a településvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!