Beruházás

2022.06.10. 17:06

Letették az új fehértói csarnok alapkövét a Faddikorrnál

Letették egy új műhely alapkövét a kun­fehértói székhelyű Faddi­korr Kft. telephelyén, a cég 253,4 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós és kormányzati támogatást nyert.

Pozsgai Ákos

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Az épülő műhelycsarnok váza a vasbeton talapzaton a tetőszerkezettel együtt már áll. Az alapkőbe az időkapszulát Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Faddi János ügyvezető közösen helyezték el. 

A 70 százalékban támogatott, összesen 362 millió forintba kerülő beruházás látványos része egy kéthajós üzemcsarnok létrehozása. A fejlesztés keretében egy korszerű táblás lemezcsiszoló gépet és egy kúphajlító berendezést is üzembe állít a cég. A fejlesztés profilbővítés miatt vált szükségessé a munkahelymegtartás érdekében. Az új csarnok forgácsoló műhely és alapanyag-­feldolgozóként fog működni. A műhely fűtéséhez korszerű hőszivattyú-berendezést építenek be, amellyel alacsonyabban lehet tartani a csarnok fűtési költségeit. Egy már meglévő üzemcsarnok nyílászárócseréjét és a cég informatikai hátterét is fejlesztik a beruházás összegéből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!