Fejlesztés

2022.03.23. 18:58

Bővíti csarnokát a kecskeméti cég

Mintegy 420 millió forint európai uniós támogatással bővíti gyártócsarnokát és eszközparkját a Beton-­Star Univerzális Betonszerkezet Gyártó és Kivitelező Kft. Kecskeméten – közölte a cég az MTI-vel.

Baon.hu

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

 A társaság közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban nyert 419,3 millió forintból meglévő gyártócsarnokukat mintegy 1780 négyzetméteres hozzáépítéssel kibővítik. Az épületrész hűtéséről és fűtéséről egy energetikai beruházás keretében telepített, hat hőszivattyúból álló rendszer gondoskodik majd. Beszereznek továbbá egy hidraulikus idomvas-daraboló és -lyukasztó gépet, amely a kézi munkánál sokkal pontosabban és hatékonyabban el tudja végezni a beton­vasak és betonacélok darabolását. A tervek szerint 2023. augusz­tus végéig lezárul a beruházás. 

 

A Beton-Star Kft. 1998-as megalakulása óta folyamatosan bővíti tevékenységi körét, így mára a gyártmánytervezéstől a vas­beton elemek gyártásán, valamint a közúti fuvarozáson át a szerkezetek összeszereléséig teljes körű szolgáltatást nyújt. A 2020-ban 111 főt foglalkoztató kecskeméti Beton-Star Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2019-ben 3,88 milliárd forint, míg a 2020-as üzleti évben mintegy 3,63 milliárd forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!