KALOCSA

2021.10.21. 12:33

Rácz Zsófia és Font Sándor agrárfórumon találkozott a helyi gazdákkal

Gábor János

Forrás: Rácz Zsófia Facebook

A Városházán, majd a Szigeti Farmon látták vendégül városatyák, hivatalvezetők és gazdák Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkárt, illetve Font Sándor országgyűlési képviselőt, a Parlament Mezőgazdasági Bizottságának elnökét. Előbbi a kalocsai polgármesteri hivatalban kezdte egész napos programját: Simon Zoltán alpolgármesterrel, illetve Pécsi Vivien és Schmidt Rajmund önkormányzati képviselőkkel találkozott, de asztalhoz ült Szigeti Tamás helyi NAK-szaktanácsadóval is. Az agrárközgazdász portálunknak küldött közleményében megírta: a múlt heti tárgyalás a vidékfejlesztés és a kormányzati kedvezményrendszer fiatalokat érintő kérdéseiről szólt.

Rácz Zsófia a nap további részében a Szigeti Farm agrárfórumán vett részt.

A Szakmár melletti gazdaság Rittlinger József Baranya megyei és Gáspár Ferenc Bács-Kiskun megyei NAK-elnök, valamint mezőgazdasági szakemberek és fiatal helyi termelők jelenlétében rendezett szakmai rendezvénynek adott otthont. A Font Sándor vezetésével zajló fórumon elhangzott, hogy a kormányzati stratégiának kiemelten fontos eleme a vidékfejlesztés támogatása. A politikusok hangsúlyozták: az SZJA-mentesség 25 éven aluli vállalkozókra szintén vonatkozik, és élhetnek különböző tehetséggondozó és ösztöndíjprogramok kínálta lehetőségekkel is.

A jövőről szólva leszögezték: az uniós forrásoknak és a 80 százalékos hazai társfinanszírozásnak köszönhetően új gazdaságátadási program kidolgozása zajlik.

A résztvevők megismerhették a 400 milliárd forintos keretösszegből induló agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodást segítő programok részleteit is – közölték a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!