beruházások

2021.01.23. 10:59

Huszonnégy férőhelyes bölcsőde épül Vaskúton

Négy jelentősebb pályázatról számolt be hírportálunknak Alszegi Zoltán vaskúti polgármester. Mint mondta, olyan projektekről van szó, amelyek egy része előkészítési szakaszban van, másik része pedig már a megvalósítási fázisban tart.

Márton Anna

Alszegi Zoltán polgármester az épülő bölcsődénél

Fotó: Márton Anna

– Már folyamatban van a bölcsődeépítés, melyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogat közel 225,5 millió forinttal. A bölcsőde a Kossuth utca 87. szám alatt található önkormányzati telken épül meg. A kivitelezési munkálatok elkezdődtek és előreláthatólag ebben a félévben befejeződnek. Kétcsoportos bölcsőde épül, összesen 24 férőhelyes lesz – mondta Alszegi Zoltán polgármester.

Az 5506-os út mentén, Vaskút és Gara között kerékpárutat építenek, melyre 480 millió forintos támogatást nyert a két település a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

– A nyomvonalat érintő ingatlanszerzés elhúzódása miatt nehéz helyzetbe kerültünk, ezért csúszott a közbeszerzés, és a nyert pénzösszeget jelentősen meghaladó összegre érkezett a feltételes közbeszerzési eljáráson ajánlat. A többletforrásigény elbírálása még nem történt meg, de reménykedünk abban, hogy kedvezően bírálják el és kezdődhet a kivitelezés hamarosan – részletezte a polgármester. Továbbá elmondta, hogy a Magyar Falu Programban van még két nyertes pályázatuk, amelyek kivitelezését még nem kezdték meg.

Egy ötmillió forintos játszótéri beruházásról és a már meglévő kerékpárút közel 50 millió forintos felújításáról van szó.

– A Damjanich utcában szeretnénk egy játszóteret megépíteni. Itt már megvan a kivitelező, a munkaterületet átadtuk, a tervek szerint 2021. május végére elkészül. Ugyancsak a Magyar Falu Program keretében 49 millió forintot nyert a településünk a már meglévő Baja–Vaskút közötti kerékpárút Vaskútra eső külterületi részének felújítására. A megvalósított pályázat keretében előírás volt, hogy meghatározott számú fát kell a kerékpárút mellé ültetni, és mint az kiderült, ez sajnos nem volt szerencsés, mert van, ahol a fák gyökere a kerékpárutat rongálja. Továbbá ezzel a munkálattal párhuzamosan új burokaltot is kap ezen a szakaszon a kerékpárút, illetve a csapadékvíz-elvezető árkok profilozása, újraformálása is megtörténik a pályázat keretében – tette hozzá.

Alszegi Zoltán polgármester az épülő bölcsődénél
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!