2023.07.29. 17:46
Így lesz igazán finom a főtt kukorica
Ha nyár, akkor főtt kukorica. Hoztunk néhány tippet, hogyan lehet a legfinomabban elkészíteni.
Forrás: pixabay.com/illusztráció
Illatos, édes, szaftos és puha – ezek a jó főtt kukorica ismérvei. Nyáron vétek lenne kihagyni ezt a páratlan csemegét, ami nemcsak finom, de roppant egészséges is, hiszen tele van rostokkal, ásványi anyagokkal, és bár egyáltalán nem diétás, mértékkel fogyasztva csodákat tesz a testeddel. Elkészíteni pedig nagyon egyszerű, és a közhiedelemmel ellentétben, nem kell órákig főzni: 15 perc bőven elég, hogy tökéletesen puhák legyenek a szemek. Sőt, ha ennél tovább főzöd, egyre csak keményebb lesz a kukorica! A ripost.hu összegyűjtötte, hogyan lesz isteni a főtt kukorica.
Válasszunk jóféle kukoricát!
Javasolják, hogy alaposan vegyük szemügyre a boltban vagy piacon árult kukoricacsöveket: legyenek a levelek és a kilógó szálak szép zöldek, a szemek pedig ne legyenek ráncosak, fonnyadtak. Amint hazavisszük, lehetőleg minél hamarabb főzzük meg a kukoricát!
A kukorica héját is tegyük a vízbe!
Mint írják, a főzővízbe semmit nem kell tenni, se sót, se cukrot, viszont teltebb, finomabb lesz a kukorica íze, ha a lábosba bekerülnek a tisztára mosott csuhélevelek is.
15 perc, közepes lángon
Öntsük fel a kukoricacsöveket annyi vízzel, amennyi ellepi őket, majd forrald fel a vizet. Közepes lángon, a forrástól számított 10-15 percig főzd. Ha kész, vedd le a tűzről a fazekat. Akár azonnal is kiveheted a csöveket a vízből, de hagyhatod benne is kihűlni; ilyenkor a szemek vizet szívnak magukba, és sokkal zamatosabb lesz a kukorica.
Kenjünk a kukoricára egy csipet vajat!
Ha egy kevés vajjal megkenjük sózás előtt a még meleg kukoricacsövet, isteni íze lesz!