Budapesti női challenger-torna

2022.09.20. 17:30

Jani Réka befejezte

A magyar teniszező 1:1-nél elvesztette az adogatását, a montenegrói pedig még inkább lendületbe jött, szórta a nyerőket, 180 kilométer/órás szervákkal bombázta Jani térfelét, és végül 1 óra 25 perc alatt győzött.

Jani Réka a svájci Belinda Bencic ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 22-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christophe Petit Tesson

Jani Réka kikapott a Római Teniszakadémián zajló, 115 ezer dollár (45,4 millió forint) összdíjazású salakpályás női challenger-torna első fordulójában. 

A világranglistán karriercsúccsal 104. játékos remek formában érkezett a budapesti versenyre, mivel a múlt héten döntőt vívott a bukaresti, szintén challenger besorolású viadalon. A háló túloldalán Danka Kovinic állt, aki nagy ütőerejéről és megalkuvás nélküli stílusáról ismert. 

A 31 éves Jani türelmes játékkal 4:2-re elhúzott, ám ezután a 76. helyezett ellenfél bekeményített, és sorozatban négy gémet nyerve hozta a nyitószettet. A folytatásban a magyar teniszező 1:1-nél elvesztette az adogatását, a montenegrói pedig még inkább lendületbe jött, szórta a nyerőket, 180 kilométer/órás szervákkal bombázta Jani térfelét, és végül 1 óra 25 perc alatt győzött. 

"Bukarestben egyesben és párosban is döntőztem, és itt is vitt tovább a lendület, de ez ma erre volt elég" - nyilatkozta Jani Réka. "Az első szettben még meg tudtam zavarni az ellenfelemet, de a másodikban emelt a játékán, és akkor már nagyon nehéz dolgom volt" - tette hozzá a magyar teniszező, aki a hétvégén már a pármai torna selejtezőjében lesz érdekelt. 

A nap folyamán még Stollár Fanny, Bondár Anna és Stolmár Rebeka egyesben, Nagy Adrienn és Tóth Amarissa, valamint Molnár Kitti és Varga Viktória pedig párosban szerepel a Római parton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában