Biztató

2022.09.15. 17:34

Túl van az agyműtéten az Exatlon sztárjának unokája

Az Exatlon sztárja szerint Isten meghallgatta az imáit és ennek is köszönhető, hogy sikerült unokája agyműtétje. Kása András várandós lánya a kiírtnál két és fél hónappal korábban, horvátországi nyaralásukon adott életet második gyermekének. A koraszülött kisfiú hatalmas küzdő, hiszen sikeresen legyőzte a vérmérgezést, a veséje leállását, majd tüdeje összeomlását is. A harcos unokát, ha minden jól megy, két hét múlva átszállítják egy osztrák kórházba.

Fotó: Bors

Kása Andrást az Exatlon című műsorban nem csak sportteljesítményéért, hanem küzdeni akarásáért és családja iránti odaadásáért is nagyon szerették a nézők. Úgy látszik, sok mindenben hasonlít rá augusztus elején, Horvátországban született második unokája is. A kis Olivér érkezését nem így tervezték, de a sportoló lányának nyaralás közben 6,5 hónapos terhesen elfolyt a magzatvize. 

Kása András és lánya szülés
Koraszülöttként jött világra a kisfiú  Fotó: Facebook

Az alig tenyérnyi újszülöttel az első napokban minden rendben volt, az inkubátorban ismerkedett a világgal. 

A harmadik napon azonban drámai változás állt be. Olivér tüdeje összeomlott, leállt a veséje, vérmérgezést kapott, a túlnyomás miatt meg kellett lékelni a fejét. 

A pici a koraszülött osztályon hősiesen küzd az életéért, miközben családja összes tagja és több ezer ismeretlen minden nap imára kulcsolja kezét. Három hét után lekerült a lélegeztetőről, ám a múlt heti műtétjét egy fertőzés miatt el kellett halasztani.

Kása András
András folyamatosan imádkozott, hogy a baba jobban legyen  Fotó: TV2

Szerencsére és a sok ima és az összefogás csak elért hozzá, hétfőn végre sikerült a beavatkozás 

– mesélte megkönnyebbülve Kása András a Borsnak.

– Egy apró kis szerkezetet ültettek az agyába, hogy ne legyen benne túlnyomás, ne sérüljön, a felesleges agyvizet ez vezeti el. Minden rendben ment a beavatkozás közben, nem lépett fel komplikáció, Olivér már saját tüdejével lélegzik, legyőzte harcos szervezete az újabb fertőzést, és gyönyörűen mosolyog a lányomra. Ha minden jól alakul és hiszem, hogy így lesz, akkor két hét múlva átviszik az osztrák kórházba, a lányomék ott élnek. Meg kell várni, hogy ott összeszedje, utolérje magát, elérje a két kilogrammos súlyt és akkor végre megkezdheti ismerkedését a való világgal és végre mi is kezünkbe vehetjük. Nem győzök hálás lenni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában