Katar 2022

2022.11.25. 18:57

Nem bírt egymással Hollandia és Ecuador

Az A-csoportos Hollandia-Ecuador mérkőzéssel folytatódott a péntek harmadik mérkőzése.

Baon.hu

Enner Valencia gólja

Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Az első kaput eltaláló kíséretből megszerezte a vezetést Hollandia, 17 méterről, Gakpó bombázott (1-0). A 11 percben Valencia félfordulatos lövése akadt el a holland blokkban. A folytatásban a mezőnyben passzolgattak a játékosok. Az első játékrész derekán beszorultak kapujuk elé a hollandok, majd Estupinan tört be a tizenhatoson belülre, az alapvonalról visszatálalt Gonzalo Plata elé, de a lövés előtt Van Dijk bele tudott piszkálni a labdába. A folytatásban ugyancsak Estupinan adott be középre, de rossz ritmusban érkeztek a csapattársak. A 31. percben nagyot védett a holland kapus, Valencia hagyta le Dumfriest és célzott a jobb alsóba. A hajrában Plata indította Estradát, de Noppert kivetődött elé. A hosszabbítás harmadik percében egyenlíthetett volna Ecuador, Estupinan talált a kapuba, azonban a játékvezető nem adta meg a gólt, mert a holland kapus előtt álló Jackson Porozo lesen volt és zavarta a kapust a védésben.

A fordulás utáni 4. percben ismét betalált Ecuador, egy holland labdavesztés után Estupinan tört kapura, kilenc méterről megcélozta a bal alsót, Noppert bravúrral védett, de a kipattanóra érkező Enner Valencia közelről a hálóba lőtt (1-1). Az 58. percben közel állt az újabb gólhoz Ecuador, egy levágódó labdát küldött meg 15 méterről Gonzalo Plata, de telibe lőtte a keresztlécet. Öt perccel később jött az újabb ecuadori lehetőség, de Estrada rosszul találta el a labdát. Ezután Gakpo lekészített labdáját Koopmeiners lőtte el 22 méterről a kapu fölé. A hollandok nem tudták felvenni a ritmust. A 80. percben Estupinan beadását mentették szögletre, a pontrúgás után Preciadóhoz került a labda, de veszélytelen volt a lövése. A 87. percben Dumfries adott be jobb oldalt, Hernán Galíndez húzta le. A hosszabbításban Ecuador szöglete már nem volt veszélyes, maradt az 1-1-es döntetlen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!