Hallgassa élőben!

Magyarország szeretetével köszöntötte Ausztria polgárait Mága Zoltán

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész a 11 évvel ezelőtt indult és mára nemzetközi hírűvé vált hagyományos, január elsejei budapesti gálakoncertje után, január 4-én tartotta Bécs városában is szintén hagyományt teremtett újévi koncertjét, hogy Magyarország szeretetével köszöntse Ausztria polgárait.

Ötödik alkalommal is telt ház előtt köszöntötte az új esztendőt Mága Zoltán hegedűművész Bécsben a Wiener Konzerthausban. A mintegy háromórás ünnepi gálán elhangzott virtuóz műveket, valamint a budapesti és a bécsi operaházak kimagasló művészeit – Sümegi Eszter és Kiss B. Atilla Kossuth-díjas operaénekeseket, Georgina von Benza szopránénekesnőt, Julia Koci és Mehrzad Montazeri operaénekeseket – a közönség hosszan tartó vastapssal, felállva jutalmazta, ahogy Szabadi Vilmos Liszt-díjas hegedűművészt és Bonnyai Apolka zongoraművészt is. Mága Zoltán Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarát az ünnepi gálán a világszerte elismert Marco De Prosperis karmester, az Európai Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója és művészeti vezetője, a Grazi Opera karigazgatója dirigálta.

Tavaly Mága Zoltán az operett fővárosának is nevezett Bécsben, a világ egyik legrangosabb koncerttermében, a bécsi Musikvereinben, az Aranyteremben – ahol 1939-től rendezik a hagyományos újévi gálát a Bécsi Filharmonikusokkal – rendezte meg újévi koncertjét hatalmas sikerrel, de

idén visszatért a Wiener Konzerthaus színpadára, ahol öt évvel ezelőtt, a legelső alkalommal is telt ház előtt köszöntötte a publikumot és az új évet.

A klasszikus zene géniuszainak, a legnagyobb és leghíresebb zeneszerzők szülővárosában a Budapesti Újévi Koncert hangulatát megidézve olyan színvonalas, jó hangulatú gálaestet adott, amellyel

méltó módon köszöntötte a közönséggel a 2019-es esztendőt.

A Wiener Konzerthaus színpadán egy különleges előadásmódban, szimfonikus zenekar és autentikus népi zenekar közös produkciójában Bartók Béla Román népi táncok című műve is elhangzott. A bécsi újévi gálakoncerten az egyik legkimagaslóbb magyar hegedűművész, a budapesti Zeneakadémia tanszakvezető egyetemi docense, a Liszt-díjas Szabadi Vilmos Bach szólószonátája után Bach D-moll kettősversenyét is előadta Mága Zoltánnal.

A repertorárban felcsendültek többet között Bartók, Kodály, Liszt, Bach, Sarasate, Puccini, Verdi, Donizetti és Strauss művei is. Színpadra léptek Kiss B. Attila és Sümegi Eszter, a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas kamaraénekesei; a világszerte elismert magyar szopránénekesnő, Georgina von Benza; az osztrák klasszikus zenei élet két kiemelkedő előadója: Julia Koci és Mehrzad Montazeri operaénekesek; a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen doktori fokozatot szerzett zongoraművész, Bonnyai Apolka, aki számos ösztöndíj- és nemzetközi zenei verseny díjazottjaként a magyarországi koncertjei mellett Európa számos országában, Japánban és az USA-ban is vendégszerepelt már.

Mága Zoltán hegedűművész

rangos koncertjein mindig lehetőséget biztosít ifjú tehetségeknek, így most a Kodály-díjas operaénekesnek, Szenthelyi Krisztiánnak is.

A több mint háromórás koncertre

a Primarius Szimfonikus Zenekar minimális hangosítással készült, de végül a Wiener Konzerthaus kiváló akusztikájának köszönhetően hangosítás nélkül játszottak

Marco de Prosperis karmester vezényletében. A művészeti vezető Zsoldos Béla Liszt-díjas zeneszerző volt.

Mága Zoltán ötödik bécsi gálaestjén – amelyről az osztrák közszolgálati televízió, az ORF önálló műsort készített – a magyar hegedűvirtuóz előadását és a fellépő művészeket a közönség hosszan tartó vastapssal jutalmazta.

A hegedűművész az osztrák fővárosban tartott gálaestje után tavasszal folytatja világ körüli turnésorozatát, amelynek keretében áprilisban ismét nagyszabású koncertet ad a New York-i Carnegie Hall nagytermében, de Ausztrália, India, Új-Zéland, Kína, Japán és Izrael színpadain is szerepelni fog. A nyár elején egy 15 állomásos amerikai és kanadai turnéra indul, és az amerikai kontinensen is meghonosítja Budapesti Újévi Koncert hagyományát. A Prima Primissima-díjas hegedűvirtuóz egy év múlva, a hagyomány folyatásaként 2020-ban is megrendezi bécsi újévi koncertjét, ahogyan Budapestről, Magyarország fővárosából is ismét köszönteni fogja Európa polgárait. Mindezek mellett Mága Zoltán 2019-ben is folytatja a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát, hogy a Kárpát-medencében élő magyarságot összefogásra ösztönözve segítséget nyújthasson.

 

Hozzászólások

hirdetés
A Dal 2021 – Erős egyéniségek alkotják a zsűrit
Numizmatikától a bakelitig
Ez érdekli a Vaterán vásárlókat
nba / 15 perce
A kötelező orvosin derült ki, hogy rákos a kosaras
Elképzelhető, hogy életet mentett az átigazolások alkalmával szokásos orvosi vizsgálat.
Gyász
Fájó szívvel tudatjuk, hogy KOVÁCS ISTVÁNNÉ Ivány Julianna kecskeméti lakos, 66 éves korában hirtelen elhunyt. Búcsúztatása 2021. január 29-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
„Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen, drága lelked nyugodjon békében.” Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KISS LÁSZLÓ GÁBOR szentkirályi lakos, 72 éves korában hirtelen elhunyt. Búcsúztatása 2021. január 27-én, 14.00 órakor lesz a szentkirályi köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzést kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága feleségem, édesanyánk, nagymamám, Magos Andrásné sz. Horváth Julianna életének 76. évében 2021. jan. 5-én elhunyt. Hamvait a járványveszély miatt szűk családi körben helyeztük örök nyugalomra. A részvétnyilvánítások mellőzését kérjük. A gyászoló család „Búcsúztam volna toletek, de erom nem engedett, Így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek...”
"Nem vársz már minket ragyogó szemekkel, nem örülsz már nekünk szerető szíveddel. S bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet, amit tőlünk soha senki el nem vehet. Telhetnek hónapok, múlhatnak évek, szívből szeretünk és nem feledünk Téged." Fájó szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy szerettünk özv. GÁBOR IMRÉNÉ Forgó Ilona kecskeméti lakos, életének 89. évében elköltözött az Örök Hazába. Temetése 2021. január 28-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton köszönjük meg mindazoknak, akik gyászunkban velünk osztoznak és a temetésen részt vesznek. Külön köszönetet mondunk Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti Ápolási Osztályán dolgozók áldozatkész munkájáért. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy DÖMÖTÖR ISTVÁN hetényegyházi lakos, 59 éves korában elhunyt. Temetése 2021. január 28-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Szomorú szívvel és mély megrendüléssel tudatjuk, hogy DR. FÜLÖP TAMÁSNÉ (Csöpi néni) gránit diplomás pedagógus 2021. január 5-én, életének 95. évében békésen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatásáról később intézkedünk. A gyászoló család.
"Ha emlegettek köztetek leszek De fáj ha látom könnyetek Ha rám gondoltok mosolyogjatok Mert én már Istennél vagyok." Fájó szívvel emlékezünk Kárász István ágasegyházi, (volt bócsai lakos), halálának 5 éves évfordulójára. Drága, szép emlékét szívünkben őrizzük. Gyászoló családja
Szívünkben hordozunk örökké Téged, ahogy Te is tetted velünk egész életedben. Nem szakíthat el egymástól a tragikus vég, hiszen lelkünk egymásban tovább él. Korán dőltél ki közülünk hirtelen, fiatalon. Te aki támaszunk voltál mint Anya, Feleség, Testvér, drága Leányunk. Mélységes fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették, hogy drága halottunk KÜRTHY-KOVÁCS TÍMEA tanárnő sokak által tisztelt és gyerekeket szerető oktató Tímea búcsúztatása 2021. január 29-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik fájdalmunkban velünk vannak. A megrendült gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ZAKIJÁN AVETISZNÉ Tapodi Erzsébet kecskeméti lakos, 92 éves korában szerettei körében elhunyt. Temetése 2021. január 27-én, szerdán 11.30 órakor lesz a kecskeméti Református temetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PLANÉTA FERENC kerekegyházi lakos, 69 éves korában elhunyt. Temetése 2021. január 26-án, 9.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Nem vársz már minket ragyogó szemekkel, Nem örülsz már nekünk szerető szíveddel. De egy könnycsepp szemünkben érted él, Egy gyertya az asztalon érted ég. S bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet, Amit tőlünk soha senki el nem vehet. Telhetnek hónapok, múlhatnak évek, Szívből szeretünk, s nem feledünk Téged." VARAS-TÓTH KÁROLYNÉ Vidács Veronika halálának 5. évfordulójára. Szerető családja.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy MÉSZÁROS IMRE ny. honvéd őrnagy kecskeméti lakos, 87 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2021. január 27-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemető szóró parcellájánál. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesapám, nagypapánk MADÁR IMRE életének 97. évében elhunyt. Temetése 2021. január 29-én, 9.30 órakor lesz a székesfehérvári Béla úti temetőben. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, gyászunkban együttérzéssel osztoznak. Búcsúzás legfeljebb egy szál virággal. A gyászoló család.
"Aki szerettei szívében él, az nem hal meg, csak távol van." (Szent Ágoston) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PATAKI IMRE ZOLTÁN kecskeméti lakos, 88 éves korában elhunyt. Temetése 2021. január 26-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy Dr. PAULI PÉTER gyógyszerész 2021. január 16-án, életének 93. évében elhunyt. Szerettünket 2021. január 26-án, 9.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben, a római katolikus egyház szertartása szerint kísérjük utolsó útjára. Engesztelő szentmise 2021. január 26-án, 11.30 órakor lesz a kecskeméti Piarista templomban. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit igazán szeretnek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PETRÁK MIHÁLYNÉ Borsos Erzsébet kecskeméti lakos, 76 éves korában elhunyt. Temetése 2021. január 26-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"A szeretet örök, a szeretet soha el nem múlik." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy H. KIS MIHÁLY kecskeméti lakos, életének 80. évében elhunyt. Temetése 2021. január 25-én, hétfőn 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Gyászmise 2021. január 26-án, 18.00 órakor lesz a Piarista templomban. A gyászoló család.
"Istenem, súgd meg neki halkan, Lágyan szólj hozzá, hogy ne zavarjam! Álmomban keressen meg engem, még egyszer hadd lássam, hadd öleljem! Nem szólnék róla, hogy mélyen gyötör a bánat, csak hadd lássam még egyszer Drága APUKÁMAT! Hadd legyen nekem ez a legszebb álmom, súgd meg neki halkan, hogy nagyon szeretem és minden nap várom!" Gyermekeinkben élsz tovább... Köszönöm e két Csodát! Fájó szívvel emlékezünk, Szerettünk CSŐSZ TIBOR halálának 3. évfordulója alkalmából. Gyermekei és Édesanyjuk.
"Küzdelmemet megharcoltam és meghalok, Nektek jó földi társaim búcsút mondok. Kaptam Tőletek sok szépet és éltetőt, Barátaim! Borítsatok rám szemfedőt." (Gátay-Günther Ferenc: Búcsúzom tőletek.) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSÁNYI SÁNDOR 2021. január 12-én, 88 évesen elhunyt. Búcsúzunk tőle 2021. január 28-án (csütörtökön), 11.45 órakor a római katolikus vallás szertartása szerint a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más: csak jóság és szeretet, Munka, küzdelem volt az egész életed." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett édesanyánk RÁCZ IMRE LÁSZLÓNÉ Mészáros Erzsébet nyárlőrinci lakos 88. évében csendesen elhunyt. Búcsúztatása 2021. január 22-én, 13.00 órakor lesz a nyárlőrinci köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
nagyon durva / 1 órája
Megölt a főorvos két koronavírusos beteget, hogy ágyakat szabadítson fel
Szingapúr / 1 órája
Megszületett Szimba, a lombikbébi
előrelépés / 1 órája
Szintet lépett a rendőrség és a gyermekvédelem együttműködése
premier league / 1 órája
Kisebb csoda, de hamarosan visszatérhet a koponyatörést szenvedett játékos
állatgondozás / 1 órája
Etetők és odúk védik a madarakat Kiskunhalason
Mester-Horváth Nikolett
KECSKEMÉT / 2 órája
Színházi ajándékcsomagot nyerhet, aki jól tippeli meg a nyitást
Bajáki Zsanett