Sport Hírek

2007.10.13. 10:11

KTE-Fradi - Online közvetítés szombaton 13 órától itt a Baon.hu-n!

Nagyon készülnek a rendezők, a szurkolók és a játékosok is a ma 13 órakor a kecskeméti Széktói stadionban sorra kerülő Kecskeméti TE-Ferencváros NB II-es labdarúgó-mérkőzésre.

N. N. M. - R. I.

KTE: mezeket fel, lövünk!

A rendőrök azt mondják: felkészültek a ma délután egykor kezdődő KTE–FTC másodosztályú bajnokira, igaz, jóval visszafogottabban, mint egy éve. Tavaly ugyanis három-három és fél ezer Fradi-szurkolót vártak a városon kívülről, most viszont csupán ötven-száz zöld-fehér drukkerre számítanak.

Az előző bajnoki idényben kétszázötven egyenruhás biztosította Kecskeméten ezt a sporteseményt. Ezúttal nem árultak el számadatokat a rendőrök, de azt elmondták, hogy a városi kapitányság közrendvédelmi állománya és a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) bevetési csoportja, vagyis a kiemelt sportrendezvényeken gyakran látható, beöltözött rendőrök várják a Ferencváros-szurkolókat.
– A szervezők hét-nyolcezer nézőre számítanak a Széktói Stadionban, de információink szerint elenyésző lesz a vendégtábor – nyilatkozta a Baon.hu-nak Nyíkos Tamás törzszászlós, a megyei főkapitányság szóvivője.
– A rendőrségi biztosítás ettől függetlenül természetesen az össznézőszámnak felel majd meg. A stadionba a civil biztonsági szolgálatok emberei léptetik be a nézőket a ruházatuk átvizsgálásával együtt.
A vasúton érkező vendégszurkolókat a Kunság Volán különbusszal kiviszi a stadionba, és a meccs végén vissza is szállítja őket a pályaudvarra. A buszon – akár csak az előző Kecskemét–Fradi-meccsen – a REBISZ emberei is fent lesznek. A rendőrségi biztosítás szervezői úgy vélik: Kecskemét belvárosában nem okoz problémát, sőt talán idén még érzékelni sem lehet, hogy az NB II. Keleti csoportjának listavezetője ma a (negyedik helyezett) Ferencvárost fogadja.

A vendéglátó csapat labadarúgói közül az újságírók kedvence Csordás Csaba, aki jelentős élvonalbeli múlttal rendelkezik, s valamennyi, a zöld-fehérek ellen játszott mérkőzésen a hálóba talált.

A „Fradi-mumus” pénteki csendes pihenője során nyilatkozott lapunknak:
– Nagyon sokan kerestek már így a meccs előtt és persze, arra kíváncsiak, hogy készülök az újabb Fradi-meccsre. Mindenkinek ugyanazt mondom: a csapat a lényeg. Persze, nagyon boldog lennék, ha ismét sikerülne a Ferencváros kapujába találnom, de nem ez a fő szempont!

Az első helyen várjuk a rangadót, papíron mi vagyunk az esélyesek. A győzelmi kényszer a zöld-fehérek vállát nyomja, hiszen nem szeretnének leszakadni az élen állóktól. Ez a tény nekünk kedvez, mint az is, hogy az utóbbi időben jól megy az együttesnek. Szerintem ha az elmúlt hazai mérkőzéseinken mutatott formánkat hozzuk, nem okozunk csalódást a várhatóan szép számú szurkolótáborunknak! – mondta a KTE csatára.

Hogy mi valósul meg a lila-fehérek terveiből, az kiderül a ma délutáni mérkőzésen!

N. N. M. - R. I. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!