Sport Bács-Kiskun

2016.12.31. 09:02

Torpedóval vágnak Afrikának a dunaszentbenedeki kamionosok

Felkerült a 405-ös rajtszám a dunaszentbenedeki Qualisport Racing Scania versenykamionjára, miután a különítmény átesett az Africa Eco Race adminisztratív-, és technikai gépátvételén, amelyet Monaco szomszédságában, Mentonban tartottak meg a szervezők.

T. K.

- Ez az első Africa Race, amelyen az új kamionunkkal, a Scania Qualisport Torpedóval veszünk részt, így nem meglepő módon mindenki nagyon kíváncsi az új járműre. A járműátávtelnél mindent rendben találtak az ellenőrök, így várjuk az ünnepélyes rajtceremóniát. Mentonban is remek volt a hangulat, jó érzés volt újra találkozni az Africa Race nagy családjának többi tagjával, holnap pedig még nagyobb felhajtás várható a rajtnak otthont adó Monacóban. Már az is lenyűgöző volt, amikor ma átkocsikáztunk oda, hiszen a Forma-1-es versenypálya jelentős részét is érintette az útvonalunk. Örülök, hogy Szilveszter napjának délelőttjére is viszünk egy kis terepralis csemegét hercegség utcáira. Csapatunk hangulata kiváló, és jó látni, hogy az Opel Dakar Team legénységével együtt szép magyar kontingens képviselteti magát a versenyen - mondta a Qualisport Racing pilótája, Kovács Miklós, aki két állandó társával, Czeglédi Péter navigátorral és Ács László fedélzeti szerelővel együtt alkotja a versenytriót.

A Qualisport rutinos résztvevője a klasszikus Dakar-útvonalon – érintve Marokkót, Mauritániát és Szenegált - zajló versenynek, amin nyolcadik alkalommal állnak rajthoz. A viadal kamionos kategóriájában az évek során a dobogós összes fokát megjáró, 2010-ben győztes alakulatot hatfős stáb kíséri a több mint 6000 kilométer össztávú Africa Eco Race-en.

A különítmény DAF szervizkamionjának fedélzetén Várda Ferenc, Jakab László és Rendvai László a Scania Qualisport Torpedo versenykamion szakszerű műszaki kiszolgálásáról gondoskodik majd, míg a csapat Toyota Land Cruiser kiszolgálóautójával Mészáros Sándor csapatvezető, Varga Imre, a tereprali szakág hazai vezetője, valamint a szervizcsapat rangidős munkatársa, Bokor Attila követi a kamionos egységet.

A szombati rajtceremónia után az Africa Race mezőnye Séte kikötője felé veszi az irányt: az Újévet a Marokkó partjai felé tartó hajón köszöntik majd, az első szelektív szakaszt pedig a kikötés napján, január 2-án futják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!