Sport Bács-Kiskun

2015.08.11. 14:28

Idén is megkerülték a „kígyó farkát”

A szombati nagy meleg dacára is több mint hétszázan futották körbe (akár többször is) a Szelidi-tavat.

Mezey Gabriella

Az idei már az ötödik Szelidi-tavi futóverseny volt, a sportesemény népszerűségét mutatja a szép számú rajthoz álló. A Kalocsai Földön Futók Szakosztály tagjai rendezőként is megállták a helyüket, így igazán színvonalas erőpróba részesei voltak a tókerülő futók.
Mivel a Szelidi-tó a Duna egy kanyargós holtága, ezért méltán kapta a verseny szlogenül a Kerüld meg a kígyó farkát! felszólítást. A rendezők törekvése az volt, hogy minden hobbifutó találhasson felkészültségének megfelelő hosszúságú távot. Így 4, 11, 22, illetve 33 kilométerre lehetett nevezni.

A Szelidi-tó Futás több mint 700 résztvevője között szép számmal akadtak olyanok, akik mind az öt eddigi versenyen leküzdötték a távok valamelyikét. A közös bemelegítést Antal Alíz aerobicoktató vezényelte le, a zenés felkészülés megadta az alaphangulatot a versenyhez.

A legidősebb versenyző a 77 éves Lencsés Éva volt, aki 22 km-en indult. A férfiak mezőnyének legmagasabb korú tagja a 74 éves Tabajdi József volt. Ő ezúttal 11 km-en állt rajthoz. A verseny ezúttal nemzetközinek bizonyult, hiszen Lamberto Caravini Olaszországból érkezett, hogy teljesítse a 22 km-t. Az olasz atléta sem éppen a junior korosztály létszámát gyarapította, tekintve, hogy 72 éves. Idén volt olyan futó, akit még a nagy meleg sem tántoríthatott el attól, hogy 5-ször kerülje meg a tavat. Lajkó Csaba (Székesfehérvár) így nem kevesebb mint 56 kilométert futott le.

 

Ezek is érdekelhetik