Hirdetés

2023.09.25. 11:31

Mik azok a bútorok, amik a szépségükön túl funkcionalitásukkal is belakják a teret?

A nappali, vagy éppen a háló berendezése során ugyan az esztétikum felé mutató irányok a követendőek elsősorban, de azért az tagadhatatlan, hogy a praktikusság sem maradhat ki a szórásból. Mert valahogy, ki tudja miért, de az évek során általában nem, hogy nem csökken az elpakolásra váró holmik mennyisége, hanem szignifikánsan nő. Akadnak szerencsére olyan bútordarabok, amiknek a kellemét egyetlen pillanatra sem érheti kritika, ugyanakkor hatékonyság terén is az élen teljesítenek. Nézzük, melyek ezek!

PR cikk

Fotó: Dariusz Jarzabek - stock.adobe.com

A falak adta lehetőségek nem maradhatnak kihasználatlanul 

A fali szekrények a lakás legnehezebben kiaknázható, ám annál értékesebb pontjait veszik célba – természetesen a falakat, amikből, nem nehéz belátni, akad bőven. Általában rögtön négy, és mindegyik rendelkezik üres felülettel. Nyilván a dekorációs elemek elhelyezése is jó, ha ezekre a foltokra koncentrálódik, de az első jelen esetben a praktikum bebiztosítása, amihez mindennek tetejében még lenyűgöző esztétikusság is társul.

A falra felszerelhető szekrények egyik legnagyobb előnye, hogy a rögzítés nem okozhat nehézséget, és ha egyszer már felkerült a falra a kiszemelt modell, akkor a tartása hosszú távon borítékolható. Ahhoz persze, hogy a szekrénynek a belseje megtelhessen mindennel, amiről jó tudni, és még jobb nem tudni, hangsúlyos, hogy a falak teherbírása megfelelő legyen. A papírvékonyságú paneles térelválasztók nem alkalmasak. Nem bírják sem a strapálást, sem a megterhelést, márpedig még ha maga a bútor nem is túlságosan nehéz, azért megpakolt állapotában nem nevezhető légies jelenségnek. 

A polcos szekrények kitűnő tárolók: főleg azokat a dísztárgyakat, mindenféle apró kerámiákat, fényképeket érdemes bezsúfolni a polcokra, amiket többnyire porfogóként emlegetnek sokan, ám amik mégis a mindennapok részét képezik a maguk egyedi módján.

Hol marad a kényelem?

Ha a berendezés sikeresen lezárult, ha minden a helyére került, mert azért a rakodás sem egy kétperces feladat, akkor nincs más hátra, mint egy kellően párnázott, komfortos fotelek kényelmét választani, és elégedetten megpihenni, meg persze gyönyörködni a végeredményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában