Hirdetés

2023.09.20. 11:15

Gyakran elérhető kereskedelmi munkakörök Szolnokon

Szolnok számos izgalmas lehetőséget kínál a kereskedelem, illetve a kiskereskedelem területén egyaránt. A városban megannyi üzlet, bevásárlóközpont és egyéb szolgáltató létesítmény is található, amelyek révén viszonylag könnyű ezen a területen elhelyezkedni.

PR cikk

Forrás: SzolnokAllas.hu

Ennek a sikeres abszolválásához érdemes lehet az olyan sokszínű állásportálokat nyomon követni, mint például a SzolnokAllas.hu, amelynek kínálatában a kereskedelemhez kötődő szolnoki álláslehetőségek is elő szoktak fordulni. Íme néhány gyakori példa!

Benzinkútkezelő / shop-eladó

Benzinkútra már több alkalommal is kerestek munkavállalókat a SzolnokAllas.hu weboldalán keresztül. A pozíció kapcsán az alapvető feladatokat jellemzően olyan tevékenységek jelentették, mint például a vásárlók kiszolgálása, a kassza- és pénzkezelés, az áruátvétel- és árufeltöltés, a takarítás, továbbá a vásárlói és munkakörnyezet rendben tartása, takarítása.

Ezen teendők ellátásához pedig minimum középfokú végzettségre, vevőcentrikus hozzáállásra, kiváló kommunikációs- és kapcsolatteremtő képességre, büntetlen előéletre, valamint a váltott műszakokból adódóan rugalmasságra volt szükség.

Dohánybolti eladó

Dohánybolti eladó pozíció ugyancsak előfordult már a SzolnokAllas.hu kínálatában. A mindennapi feladatok ezen munkalehetőségek esetében általában olyan tevékenységekből tevődnek össze, mint például a vásárlók kérdéseinek megválaszolása, a dohánytermékek értékesítése, a pénzkezelés, az áruk feltöltése és rendszerezése, a készletkezelés, az áruátvétel, valamint a bevételezés. A középfokú végzettség többnyire ezen munkák kapcsán is elvárt, ami mellett a vevőorientáltság, a pontosság, a precizitás és a megbízhatóság is gyakran megjelenik követelményként.

Mintabolti kapcsolattartó

Különböző kapcsolattartói pozíciók szintén képezték már részét a portál állásajánlatainak. Egy konkrét esetet említve például egy szolnoki cukrász, sütőipari és gasztronómiai nagykereskedéshez kerestek mintabolti kapcsolattartót. Itt az alapvető feladatokat a vásárlói rendelések felvétele, a partnerek regisztrálása, a kiemelt termékek ajánlása és értékesítése, a pénztár kezelése, illetve különböző adminisztrációs tevékenységek jelentették.

A munkakörre gyakorlatilag bárki eséllyel pályázhatott, aki kiváló kommunikációs-, problémamegoldó- és kapcsolatteremtő képességgel rendelkezett, ügyfélorientáltság jellemezte és nem okozott számára gondot a számítógéphasználat. A hasonló területen szerzett tapasztalat pedig külön előnyt jelentett a pályázatok elbírálása során.

Termékmenedzser

A kereskedelmi álláskategórián belül persze azok is találhatnak számukra ideális lehetőséget, akik felsőfokú végzettséggel rendelkeznek. Példaként lehetne megnevezni egy korábbi termékmenedzseri pozíciót, amit egy szolnoki FMCG társaság hirdetett. A munkakör ez esetben a beszállító partnerekkel való kapcsolattartást, a szállító rendelések leadását, továbbá a készletgazdálkodást foglalta magában.

A követelmények között a felsőfokú képesítésen túl az MS Office (főként Excel) magabiztos használata, valamint az adminisztrációban való jártasság is megjelent. A kereskedelemben szerzett szakmai tapasztalat itt is előnyként fogalmazódott meg. A személyes tulajdonságok kapcsán pedig a precizitás, az önállóság, a pozitív szemlélet, a megoldásorientált gondolkodásmód, valamint az erős kommunikációs készség bírt kiemelt fontosággal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában