Hirdetés

2023.07.28. 09:20

Magyar fejlesztéssel tehető környezetkímélőbbé az akkumulátorgyártás!

A PROFIGRAM vezette fejlesztőcsoport egy éve készült el a vegyipari folyamatokban keletkező szennyezett kénsav regenerálási technológiájának kidolgozásával és optimalizálásával.

PR cikk

A kifejlesztett és megépített kénsavregeneráló technológiai labor egyes elmeit már ipari folyamatokban használják. Több szoftwermodul az akkumulátorgyártásban kapott szerepet.

Így a Magyarországon már működő és a nemsokára termelő gyárakban a PROFIGRAM és a Veszprémi Pannon Egyetem mérnökei által készített rendszer segítségével jelentősen környezetkímélőbb lehet az ipari kénsav regenerálása és újra felhasználása. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a teljes rendszer integrálásán, így a hazánkba települő cégek a magyar mérnököknek köszönhetően óvhatják jobban a környezetünket.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A kutatás-fejlesztésre forrást nyújtó pályázat száma: GINOP-2.2.1-15-2017-00059

A munka 2017 október elején kezdődött és öt évig tartott.

A támogatás összege: 1,07 milliárd forint.

A projekt célja, hogy ipari körülmények között is használható megoldást adjon a gyártási folyamatok alatt szennyezett kénsav regenerálására.

A projekt keretén belül egy mintalabor üzemel a Profigram Zrt. kecskeméti telephelyén. A félüzemi méretű rendszer létrehozásával pontos képet kaphatunk arról, hogy a labormérési eredmények milyen hatékonysággal alkalmazhatóak, valamint az is kiderült, hogy a technológia nagyobb méretekben, hogyan alkalmazható hatékonyan.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában