cselgáncs

2018.09.20. 10:42

Kezdődik a harminckettedik világbajnokság

Mától nyolc napon át 16 magyar cselgáncsozó részvételével rendezik meg a 32. világbajnokságot Bakuban, a szakvezetés egy érmet és egy pontszerző helyet vár a magyar küldöttségtől. A vb a kétéves olimpiai kvalifikációs sorozat idei legfontosabb állomása.

Borbély Károly

Szabó Csaba (kékben) már ma tatamira lép

Fotó: AFP

„Ez a minimális célkitűzés, két éremnek már nagyon örülnénk. Sajnos Cirjenics Miklós a napokban megsérült, így ő nem tarthat velünk Azerbajdzsánba” – mondta az MTI érdeklődésére Nagy András szakágvezető. „Nagy pozitívum ugyanakkor, hogy hosszú kihagyás után ismét tatamira léphet Bor Barna, igaz, ő egyelőre csak a csapatversenyben jut szóhoz” – tette hozzá.

Az előző világverseny, az áprilisi Európa-bajnokság küzdelmeit egy ezüstéremmel zárták Tel-Avivban a magyarok, Csernoviczki Éva (48 kg) jóvoltából.

A bakui csapatban nincs meglepetés, így az augusztusi budapesti Grand Prix-n győztes Ungvári Miklós (73 kg) és Tóth Krisztián (90 kg), illetve bronzérmes Karakas Hedvig (57 kg) és Szabó Frigyes (73 kg) is utazik az azeri fővárosba.

A világbajnokságon Bács-­Kiskun megyei versenyzők is tatamira lépnek. A Kecskeméti JC színeiben Szabó Csabáért (60 kg) már ma, a Mogyi-­Bajai JC dzsudokájáért, Knetig Emőkéért (52 kg) holnap, míg a szintén bajai versenyzőért, Szigetvári Mercédeszért (+78 kg) jövő hét szerdán szoríthatunk.

Szabó Csaba (kékben) már ma tatamira lép
Fotó: AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!