Járvány

2020.04.26. 21:23

Itt a pontos forgatókönyv: így indul újra hamarosan Olaszország

Nagyon hosszú és nehéz időszak következik – mondta Giuseppe Conte kormányfő.

A statue in the area of Giardini, in Castello, Venice. Somebody put a mask and gloves on the statue as a joke during the COVID19 Emergency, on April 23, 2020. (Photo by Giacomo Cosua/NurPhoto)

Forrás: Giacomo Cosua / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Fotó: NurPhoto via AFP

Ha szeretitek Olaszországot, továbbra is be kell tartanotok a társadalmi távolságtartást – szólította fel a lakosságot Giuseppe Conte kormányfő vasárnap esti sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva,

hogy nagyon hosszú és nehéz időszak következik, melyben a gazdasági újraindulást a „járvánnyal való együttéléssel” kell egyeztetni.

Május 4-től továbbra is csak indokolt esetben lehet elhagyni a lakókörzetet, engedélyezett lesz a nem együtt élő családtagok találkozása, de továbbra is tilos a közösségi gyülekezés. Engedélyezik a profi sportolók egyéni edzését, valamint a temetéseket, legfeljebb tizenöt résztvevővel. Újraindul a kézműves ágazat és az építőipar.

Május 18-től indul újra a kereskedelem, megnyitják a múzeumokat, könyvtárakat, valamint újraindulhatnak a professzionális csapatsport edzései. Június 1-jétől nyitják újra a presszókat, éttermeket, fodrászatokat, kozmetikai szalonokat.

Nagyon óvatosan kell oldanunk az óvintézkedéseket, tudva, hogy akármikor ismét felfelé ívelhet a járványgörbe – jelentette ki Giuseppe Conte.

Borítókép: maszkos szobor egy velencei parkban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában