Platinajubileum

2022.06.02. 11:54

Macron üdvözli II. Erzsébet elkötelezettségét a francia–brit barátság iránt

A francia elnök hozzátette, hogy a királynő folyamatos jelenlétével a bölcsesség forrása volt a két ország vezetői számára.

Trónra lépésének hetvenedik évfordulója, platinajubileuma alkalmából csütörtökön üdvözölte II. Erzsébet királynő elkötelezettségét a Franciaország és az Egyesült Királyság közötti megbonthatatlan barátság iránt Emmanuel Macron francia államfő, aki ezért kinyilvánította háláját az „oly közeli szövetségesnek”. 

Az uralkodónak írt üzenetében Macron kifejtette, II. Erzsébet „a két országot összekötő aranyszál, a két nemzet közötti megbonthatatlan barátság bizonyítéka”. Hozzátette, hogy a királynő folyamatos jelenlétével a bölcsesség forrása volt a két ország vezetői számára. 

Hangsúlyozta: 

II. Erzsébet Franciaország barátja, közeli szövetségese, és a mások iránti szolgálat mintaképe.

„Megtiszteltetés számomra, hogy a francia nép nevében őszintén gratulálhatok Önnek platinajubileumához. A második világháború végén tett első franciaországi állami látogatása óta az Ön elkötelezettsége szövetségünk és barátságunk iránt megmaradt, és hozzájárult a bizalom kiépítéséhez, amely szabadságot és jólétet hozott kontinensünknek” – jelentette ki Macron. 

A francia köztársasági elnök külön méltatta a brit katonáknak a konfliktus során tanúsított elkötelezettségét az ország mai szabadságáért. 

Macron szólt arról is, hogy a francia nép milyen mély szeretettel és csodálattal viseltetik iránta – hangsúlyozva, hogy Franciaország hálás a királynőnek bátorságáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában