1,5 millió havonta

2022.04.27. 18:41

Megemeli a fizetését Márki-Zay Péter

Jelentősen nőhet a polgármester, az alpolgármesterek és a képviselők fizetése Hódmezővásárhelyen. Az erről szóló városházi előterjesztésekről csütörtökön szavaz a közgyűlés – írja a Promenád24 nyomán a Magyar Nemzet.

A javaslatok értelmében Márki-Zay Péter a költségtérítéssel együtt mostantól 1,5 millió forintot keresne havonta. Az alpolgármesterek közül Szabó János ennek 90, míg Kis Andrea csak 80 százalékát kaphatja meg. A képviselői tiszteletdíj az eddiginek majdnem a duplájára emelkedhet.

A közgyűlés elé kerülő indítványok értelmében Márki-Zay Péter fizetése – 2022. január 1-jétől visszamenőlegesen – bruttó 1,3 millió forintra nő, amihez 195 ezer forint költségtérítés kapcsolódik, így a polgármester havi 1,5 millió forintot keres.

Ez azt jelenti, hogy az eddigiekhez képest 30 százalékkal emelkedik Márki-Zay bére. Korábban 997 200 forintos fizetést és 149 580 forintos költségtérítést kapott

– emlékeztet a portál. Az előterjesztések egyébként törvényi változásokra hivatkoznak.

Mint arról a Promenád24 folyamatosan beszámolt, a 2022-es választást megelőző egy esztendőben (ellenzéki előválasztás előkészítése, előválasztás, országgyűlési választás) lényegét tekintve csak az országos politizálással, az országos politikai kampányával foglalkozott a politikus a város ügyeinek intézése helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában