Diana vigasza

2019.08.18. 20:34

Szívszorító fogadalmat tett Vilmos herceg az édesanyjának

Az ígérettől Diana zokogásban tört ki, mert idősebb fia a hercegné válásakor is olyannyira figyelmes volt a hercegnével.

(FILES) Princess Diana (L), Prince Harry, (C) and Prince William (R) gather for the commemorations of VJ Day, 19 August 1995, in London. Prince William turned 25 Thursday 21 June 2007, and in doing so became entitled to part of the multi-million pound (euro, dollar) inheritance left to him by his late mother, princess Diana. The second in line to the throne is now allowed access to the income accrued on the 6.5 million pounds he was left in his mother's will after she died 10 years ago in a car crash in Paris. AFP PHOTO/JOHNNY EGGITT/FILES (Photo by JOHNNY EGGITT / AFP FILES / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: JOHNNY EGGITT

Vilmos herceg még csak 14 éves volt, amikor a szülei elváltak. Minden tinédzsernek nehéz átélni, ha a szülei szétmennek, de úgy, hogy az egész világ figyeli a történéseket, még megterhelőbb az ilyesmi – emlékeztet cikkében a Ripost.

A hagyományos válás mellett Károly hercegnek és feleségének abban is meg kellett egyeznie, hogy mi történik Diana uralkodói címeivel.

II. Erzsébet beleegyezett abba, hogy Diana megőrizze a „királyi fenség” címet, de Károly ragaszkodott hozzá, hogy volt feleségét minden címétől fosszák meg.

Ez Dianát még távolabb sodorta a családtól, azt jelentette, hogy a hercegnőnek például pukedliznie kellett előttük – a saját fiait is beleértve.

Vilmos herceg azonban, aki akkoriban az Eton College diákja volt, támogatta édesanyját ebben a nehéz időszakban, és megható ígéretet tett neki.

Paul Burrell, Diana egykori komornyikja és közeli barátja könyvében azt írja, hogy a fiatal Vilmos megígérte anyjának, hogy visszaadja neki a címeket:

„Ne aggódj anyu, egy nap visszaadom neked, amikor majd király leszek.”

A kijelentéstől Diana érthető módon könnyekben tört ki – írja a Mirror cikkére hivatkozva a Ripost. A hercegné azonban sajnos nem érhette meg ezt, pár év múlva elhunyt.

Borítókép: Diana hercegné, Harry herceg és Vilmos herceg (b-j)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!