Közélet

2015.10.08. 18:57

A Hősök Éjszakája gyalogtúrára közel kétszázan érkeztek

Nyolc és fél kilométert tettek meg a Feketeerdős Teljesítménypróba résztvevői. A gyalogtúra úti célja az iskola körüli tanyavilág volt. A vidám hangulatú sportos rendezvény végén még a fénykardok is előkerültek.

Sebestyén Hajnalka

Negyedik éve nagy érdeklődés mellett zajlanak a Feketeerdői Általános Iskola Feketeerdős Teljesítménypróbái. Minden évben négy alkalommal jönnek össze a mozgást szerető diákok és szüleik, hogy a két szervező, Illés Tibor és Kisházi Ákos testnevelő tanár vezetésével gyalogos, kerékpáros vagy vártúrán vegyenek részt.
Az idei tanév első próbáját a napokban tartották meg. A Hősök Éjszakája elnevezésű gyalogtúrára közel kétszázan érkeztek. Az iskola előtt gyülekező csoportot már messziről könnyen fel lehetett ismerni. Mindenki láthatósági mellényt viselt, hogy a dűlőutakon is azonnal észrevegyék őket az arra közlekedők.

Az iskola jelenlegi tanulói mellett több olyan öregdiák is csatlakozott a csapathoz, akik már évekkel ezelőtt elballagtak. Mindössze 14 diák érkezett egyedül, a többiek szüleikkel, barátaikkal. Sőt már Kecskemétről is jöttek érdeklődők, akik ismerőseiktől hallottak a gyalogtúráról.
A gyalogtúra ezúttal nemcsak a mozgásról szólt. A rendezvényt egybekötötték a Pákozdi csata és annak hőseiről való megemlékezéssel. Mielőtt útnak indultak volna rövid műsorral emlékeztek meg a magyar történelem e jeles eseményéről.

A csillagos ég alatt, zseblámpák fénye mellett vidáman bandukolt a csoport. A végén még a fénykardok is előkerültek. Volt, aki hozta a kutyáját is, és akadt, aki kiskocsival húzta gyermekét.  A tanyákon élők közül többen kimentek köszönteni őket. Senkit nem értek váratlanul a túrázók, hiszen előre jelezték érkezésüket.
A csapat két óra 15 perc alatt teljesítette a 8 és fél kilométert. A végén mindenki átvehette menetlevelét, melybe bekerült az első pecsét. Aki az év során a négy próbatételből legalább hármat teljesít, az az év végén egy Feketeerdős Próbatétel jelvényt vehet majd át.
A tanév során lesz még téli túra, vártúra és kerékpáros túra. Sokan már most alig várják, hogy ismét kimozduljanak és együtt túrázzanak. A Feketeerdős Próbatételek amellett, hogy megmozgatják a résztvevőket, kiváló közösségi és családi programok is.

Együtt sportolnak

Az iskolában nagy hangsúlyt kapnak a sportos, családias rendezvények. Minden második szerda családi estet tartanak, ahol gyerekek, szüleikkel együtt vetélkednek, sportolnak, versenyeznek. A közös szendvicsezés és főzés sem ritka.

 

Sebestyén Hajnalka -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!