Közélet

2015.04.10. 17:26

Kamerákkal fékeznék a vandálokat

Kiakadt a táblatolvajokra, a Duna parton szemetelőkre és a rongálókra Érsekcsanád polgármestere.

Kubatovics Tamás

Felső Róbert a község honlapján is hangot adott értetlenségének és felháborodásának. Mint írta: szinte havonta tűnnek el a 30-as és 50-es sebességkorlátozó táblák a községben, egy-egy ilyen „születésnapi ajándék” 30 ezer forintos kiadással járhat a közös kasszának. A folyóparti területet pedig egyesek szemétlerakónak tekintik, ezzel évente több százezer forintos tétellel terhelik a költségvetést pedig az általuk ingyen kiosztott zsákokba rakott hulladékot elszállítja a szolgáltató. De a született gyermekeknek ültetett fákat pusztítók, a játszótéri felszereléseket tönkretevőket vagy Szabadidőparkot birkalegelőnek tekintő és azt telebogyóztatót sem tudja megérteni.

– Nagyon sajnálom azt a pénzt, amit ilyenekre kell költenünk, és nem az egyesületekre, az óvodára vagy fejlesztésekre fordítunk. Ez milliós nagyságrendű összeg. Talán megoldást jelenthet a térfigyelő-rendszer kiépítése, aminek közbeszerzési eljárása folyamatban van. Reményeink szerint nyáron kiépül a rendszer, ezután minden egyes felvétel alapján az önkormányzat feljelentést fog tenni az elkövető vandálok ellen - ígéri a község első embere. Mint mondja: az első ütemben öt kamerából álló rendszerre 10 millió forintot költhetnek a belügyminisztériumi támogatás jóvoltából. A veszélyeztetett helyeket figyelik majd, később bővíthetik a rendszert, de reménykednek, hogy talán nem lesz rá szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!