Közélet

2014.09.08. 21:23

Kutyatámadás Kisfáiban

Brutális kutyatámadás történt vasárnap délelőtt Kecskeméten, Kisfáiban. Két kaukázusi juhászkutya megölt egy törpe tacskót. A kiskutya 10 éves gazdája, és 12 éves barátja végignézték a szörnyű mészárlást, de nekik szerencsére nem esett bajuk.

Zsámbóki Dóra

Valószínűleg pszichológus segítségére lesz szüksége annak a 10 éves kecskeméti kisfiúnak, aki vasárnap délelőtt 12 éves barátjával együtt kénytelen volt végignézni, ahogy két nagytestű kaukázusi juhászkutya megöli kiskutyáját, Maszatot. A 10 éves fiú és barátja vasárnap reggel – mint minden hétvégén – az otthonától néhány száz méterre lévő kisfái kutyaiskolába indult a 2 éves törpe tacskóval. Most először mentek gyalog, korábban mindig a szülők vitték őket autóval, most viszont azt gondolták, hogy a környék biztonságos, néhány száz méter alatt pedig mi baj lehetne? Ami történt, arra senki nem számított: út közben a két kisfiúra és Maszatra rátámadt a két nagytestű kutya, melyek egy közeli tanyáról szöktek ki.

Az eseményeket a 10 éves kisfiú édesanyja osztotta meg szerkesztőségünkkel. Az asszonytól megtudtuk: a fiúk békésen bandukoltak a földúton, amikor távolabb meglátták a két kaukázusit. Bízva abba, hogy nem lehet baj, tovább sétáltak Maszattal, ám a két kóborló eb rájuk rontott, és rávetették magukat a tacsira. A kutyáját pórázon vezető kisfiú és barátja nagyon megrémült. Próbálták Maszatot megvédeni a kutyáktól, ám tartva attól, hogy őket is megharapja a két kutya, a pórázt eldobva üvöltve rohantak hazáig.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] zétmarcangolta a két kaukázusi juhász a kis tacskót
[/caption]

A kisfiú szólt édesanyjának, aki a gyerekekkel együtt azonnal autóba ugrott és a helyszínre sietett. Az édesanya elmondása szerint addigra az egyik kaukázusi már a szájában fogta a tacsit és úgy cincálta, ahogy a macska szokta az egeret. Az asszony kiszállt a kocsiból, ő is próbálta elzavarni a két megvadult ebet, de csak nagy nehezen tudta elhajtani a kutyákat. Maszaton ekkor már nem lehetett segíteni. Az asszony férje is a helyszínre ért, autóval üldözte a két kutyát, melyek bementek egy tanyára, oda, ahol egyébként élnek, ahonnan kiszöktek.
A támadásról az ebrendészetet is értesítette a család. Az asszony elmondása szerint az ebrendészek már nem tudtak fellépni a kutyákkal szemben, hiszen azok addigra már bementek a kerítés mögé. A tanyán nem volt senki, így a szakemberek hagytak egy levelet a tulajdonosnak.

Később a család elautózott a tanyához, ahol akkor már találtak egy nőt. Elmondták, hogy mi történt, kérték a nőt, hogy adja át a kutyák gazdájának a telefonszámukat, hogy beszéljenek a történtekről, próbálják meg valahogy rendezni az ügyet. A kaukázusiak gazdája később fel is hívta a családot, az asszony elmondása szerint viszont rendkívül flegma és elutasító volt velük szemben, tagadta, hogy az ő kutyái ki tudnának szökni a tanyáról. Az asszony kérdésünkre azt mondta: korábban ő még nem látta kóborolni a két kaukázusit a környéken, az eset viszont rávilágított, hogy a szomszédjuk például régóta „hadban áll” a kutyák tulajdonosával a juhászkutyák folyamatos kóborlása miatt. A család kártérítést akar, rendőrségi feljelentést is fontolgatják.

Maszatot néhány hetes kora óta nevelte a kisfiú

Maszat tetemét a család beszállította egy kecskeméti állatklinikára, ahol az állatorvos szakvéleményt állít majd ki Maszat halálának pontos okairól, ebből derül majd ki, hogy a két kaukázusi a kiskutya gerincét harapta-e ketté, vagy megfojtotta a kis tacskót. A Maszatot néhány hetes kora óta nevelő kisfiút rettenetesen megrázták a történtek. Az eset óta egyre azt mondogatja szüleinek: szeretne egy ugyanolyan fekete, barna pofájú törpe tacskót, mint amilyen az ő kutyusa volt, mert szerinte Maszat lelke átszállna belé.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik