Közélet

2014.09.04. 19:39

Kecskemét hozzájárult a Bácsvíz növekedéséhez

Csütörtöki ülésén a kecskeméti közgyűlés hozzájárult, hogy Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Jászkarajenő, Mikebuda, Nyársapát és Törtel is a Bácsvíz Zrt. tulajdonosaivá váljanak, és hogy az alaptőke-emelés miatt feltételesen megváltoztassák a társaság alapszabályát.

Hraskó István

Mint azt megírtuk, Cegléd város és hat környező község képviselő-testülete úgy döntött, hogy a víziközmű-szolgáltatás ellátásával 2015. január 1-jétől a Bácsvíz Zrt.-t kívánják megbízni. A jelenlegi szolgáltató, az Ökovíz Kft. a felsorolt településekre ezév végéig kapta meg a működési engedélyt, ezért az önkormányzatoknak új szolgáltatóval kell megállapodniuk.

A törvény szerint az önkormányzatok viszont koncessziós pályázat lefolytatása nélkül, közvetlen módon azt a víziközmű-szolgáltatót bízhatják meg, amely kizárólag az ellátásért felelős, vagy rajta kívül az állam, települési önkormányzat, vagy ezek közös tulajdonában áll. A testületi döntés alapján 700 ezer forinttal növelik meg a Bácsvíz alaptőkéjét, a hét település egyenként tízszer 10 ezer forint névértékű törzsrészvény lejegyzésével válik a cég tulajdonosává. Szemereyné Pataki Klaudia kijelentette: ezzel erősödik a kecskeméti önkormányzat többségi tulajdonában lévő vállalat. A megyeszékhely szavazati aránya csak ezredszázaléknyival csökken.

Ezek is érdekelhetik