Közélet

2010.03.28. 19:57

Az oktatás megtérülő befektetés

Felújították a dunapataji iskolát. Kétszázmilliót emésztettek fel a munkálatok.

Szűcs Brigitta Z.

Patkó alakzatban elhelyezett székek és a bordásfalon lógó zászlók árulkodtak arról, hogy valami készül. Színes nyakkendős férfiak és elegáns nők gyűltek össze abban a tornateremben, ahol egyébként izzadságcseppeket törölgetnek megnyúlt pólójukba a gyerekek. Nagy nap volt a pénteki a dunapatajiak életében: átadták a 80 éve épített, az elmúlt évben pedig felújított Általános és Művészeti Iskolát.

A megjelenteket Dusnoki Csaba, a település polgármestere köszöntötte, aki amellett, hogy ától-zéig ismertette a felújítás menetét, azt is elmondta, hogy reményeik szerint a beruházásnak köszönhetően az oktatási feladatok ellátásában is jelentős színvonal-emelkedésnek lehetnek tanúi az intézménybe járó gyerekek és a következő generációkat beiskolázó felnőttek.[caption id="" align="alignleft" width="334"] A felújított iskola bejárata
[/caption]

- Az oktatásba fektetni annyi, mint a település jövőjébe fektetni. Az átalakításoknak, a bővítésnek és a korszerűsítésnek köszönhetően most már nyugodt, kulturált, szép környezetben tanulhatnak a diákok, és a biciklik sem a falnak dőlve árválkodnak majd a jövőben, hisz egy fedett kerékpártárolóval is gazdagodott az iskola – avatta be a majd 200 millió forint elköltésének részleteibe a vendégeket a polgármester.

Dr. Balogh László is szót kapott az alkalmi katedrán. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta, hogy a nemrég megalapított régiós nívódíjat a fejlődő település kategóriában két helység nyerte el: Békéscsaba és Dunapataj.

A tornateremből az utcára vonuló jelenlévők az iskolaszentelést követően megnézhették a frissen mázolt tantermeket és a kerékpártárolót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!