Közélet

2009.10.14. 20:38

Lesz-e újabb óvoda?

Elképzelhető, hogy térítésmentesen kapja meg a kecskeméti önkormányzat a Honvédelmi Minisztériumtól a László Károly utcai óvoda épületét. Már csak az a kérdés, hogy ki újítja fel.

Takács Valentina

Újabb óvodai férőhelyekre van szüksége a kecskeméti önkormányzatnak. Ez ügyben régóta folynak a tárgyalások a Honvédelmi Minisztériummal, amelynek a tulajdonában van egy, a László Károly utcán lévő óvodaépület.

Utóbbi sorsa a város legutóbbi képviselő-testületi ülésén is szóba került, hétfőn pedig a Parlamentben is elhangzott. Ott ugyanis dr. Balogh László országgyűlési képviselő kérdezett rá a minisztériumi tulajdonban lévő épületekre, ezen belül az óvodára is.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter válaszában elmondta: támogatják, hogy a város térítésmentesen kapja meg az épületet, ha az önkormányzat vállalja, hogy azt óvodaként működteti és biztosítja a honvédségi dolgozók gyerekeinek ellátását is. A miniszter utasítására most a szaktárca egyik cége készít egy tervet, amely tartalmazza az önkormányzattal közösen elvégzendő felújítást.

 A térítésmentes használat új alternatíva lehet. Korábban ugyanis a szaktárca megvételre ajánlotta az ingatlant az önkormányzatnak. Csakhogy a Nemzeti Vagyonkezelő által megállapított - mellesleg elég húzos - árat a város nem tudta kifizetni. Az épület megvásárlására ugyan szerepelt elkülönített összeg, de az messze nem volt elegendő.

Dr. Zombor Gábor polgármester azt mondja: a pontos feltételeket egyelőre nem ismerik, és nem világos még, hogy ki újítja majd fel az épületet. Ha majd minden részlet tisztázódik, és ezeket az önkormányzat elfogadhatónak tartja, akkor készen állnak az együttműködésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!