Közélet

2008.03.29. 11:00

Öt év csend után ismét ugathatnak Kalocsán

Elnevezésében és rangjában nemzeti, ám a résztvevők tekintében nemzetközi kutyakiállítást tartanak holnap (vasárnap) Kalocsán. Öt év elteltével a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Kalocsai Szervezete ismét lehetőséget kapott arra, hogy házigazdája legyen egy seregszemlének.

K. T.

Zsubori László, a helyi szervezet vezetője érdeklődésünkre elmondta: két-háromezer résztvevőt várnak az eseményre, mintegy 150 fajta, több mint 1200 kutya kerül a bírálók elé. Idén az első országos kiállítás (CAC) a kalocsai, előzetesen tíz országból érkezett nevezés.
Fél 10-kor ünnepélyes keretek közt nyitják meg a rendezvényt, majd 10 órától a ringekben fajtánként bírálják el a benevezett kedvenceket. Délután 3-kor folytatódik a szakmai program, ami a fajta-, majd a fajtacsoport-győztesek kiválasztását jelenti. Ezt követően újabb szakértői mustrán választják meg a különféle leg-eket, így például a kiállítás legszebb kutyája, illetve a legszebb kalocsai kutya címet elnyerő kedvencet is. A nap során a látogatók ügyességi kutyás bemutatót is láthatnak.

Ezek is érdekelhetik