Közélet

2007.09.28. 09:13

Úri Muri Kecskeméten - Premier

Az évad első bemutatójára várják a közönséget ma (péntek) a kecskeméti Katona József Színházba. A társulat Kerényi Imre rendezésében Móricz Zsigmond Úri muriját mutatja be.

R.J.

„Vajon alkalmas-e még a magyar színművészet arra, hogy magyar műveket adjon elő magyar színpadokon? Vajon színészeink tudnak-e még ékes magyar nyelven megszólalni, vajon emlékeznek-e még az í-ző nyelvjárás csodálatos szavaira, vajon ismerik-e még a sajátosan magyar virtust?" - olvashatjuk a rendező kérdéseit a színház internetes oldalán.

 

 

A választ a ma (péntek) esti előadás adhatja meg, amelyben megelevenednek Móricz legendás alakjai. A történet a milleneum esztendejébe visz vissza, egy álmos alföldi kisvárosba. Szakhmáry Zoltán, a „mintagazdaság” dzsentri bajnoka, Rhédey Eszter, kinek nemességét II. Endre adományozta, Csörgheő Csuli, aki kandisznaját siratja. Színpadra lép többek között Kőszegi Ákos, Balogh Erika, Kovács Gyula, Sirkó László, Kiss Jenő.

R.J. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!