Kék hírek, bulvár

2015.09.21. 21:02

Szerencsére nagyobb volt a füstje, mint a lángja

Jelesre vizsgázott a bajai kórház tűzjelző rendszere a minap.

katasztrofavedelem.hu

A katasztrófavédelem hétfői közlése szerint csütörtökön este számítógépes tűzjelzés érkezett a Szent Rókus Kórház régi épületének sebészeti-sürgősségi részlegéről. A tűzoltók négy tűzoltógépjárművel rövid időn belül a helyszínre értek. A tűzoltás vezetője megkezdte a felderítés, melynek során megállapította, hogy a sebészeti részleg két helyisége füsttel telítődött. A további átvizsgálás során feltárta, hogy a részleg egyik röntgengépének monitorja okozta a füstöt.

Az épületben a tűzjelző rendszerek működtek, tűzgátló ajtók lezárták az érintett részleget, a létesítmény többi része nem telítődött füsttel. A kórház kiürítésére nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelem szerint ez az eset jó példa arra, hogy amennyiben a tűzvédelmi berendezések az épületben rendeltetésszerűen jól működnek - rendszeresen karbantartottak -, akkor ellátva feladatukat nagymértékben hozzájárulnak az emberi élet és az anyagi javak megóvásához.

 

Címkék#tűz#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!