Kék hírek, bulvár

2014.07.11. 13:56

Két embercsempészt és harmincnyolc határsértő fogtak el

Az elmúlt napokban 2 embercsempészt és 38 határsértőt fogtak el a rendőrök Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőrei július 10-én 4 óra 15 perckor az 53-as számú főúton ellenőriztek egy személygépjárművet és a benne utazó három személyt. Az ellenőrzés alkalmával kiderült, hogy a szerb utasok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, valamint a 22 éves szerb férfi a 21 éves svájci sofőrrel közösen Ausztrián keresztül lépett be országunkba és a 47 éves szerb személyt a szerb-magyar határszakasz közelében vették fel. A svájci nő és a 22 éves szerb férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya folytatja le az eljárást. A 47 éves szerb férfit idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök.
 
A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított 37 - köztük 22 gyermekkorú - koszovói állampolgárral szemben, akiket július 9-én és július 10-én Csikéria külterületén ellenőriztek a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a felnőtteket elfogták és a kíséretükben lévő gyermekeket a kirendeltség erre alkalmas helyiségében felügyelet mellett helyezték el. A csoport menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!