Kék hírek, bulvár

2009.04.16. 15:25

Kecskeméti vámosokat vettek őrizetbe

Vesztegetés gyanúja miatt vett őrizetbe két vámost a Kecskeméti Nyomozóügyészség csütörtökön. Információink szerint egy borhamisítási ügy nyomozása során merült fel a nevük.

N. N. M.

Az ügyészségi nyomozók és a kecskeméti ügyészek kora reggel jelentek meg Hetényegyháza központjában, valamint a kecskeméti Petőfiváros újabb építésű területén, ahol a gyanúba került vámosok családi házban élnek. Mindkét helyen házkutatást tartottak, majd hivatalosan is közölték a pénzügyőrökkel, hogy őrizetbe kerülnek.

– A pénzügyőrök előzetes letartóztatását a következő 72 órában kezdeményezzük majd – erősítette meg az ügyészségi akcióról kapott nem hivatalos információnkat csütörtök délben dr. Horváth István, a Kecskeméti Nyomozóügyészség vezetője.

A házkutatások során a nyomozás szempontjából értékesnek mondható dokumentumokat foglaltak le a pénzügyőr tisztnél, valamint a zászlósnál is. A baon.hu tudósítójának információi szerint a csütörtökön megtartott házkutatások és az őrizetbe vételek összefüggésben vannak egy tavaly nyáron kezdett nyomozással, amit Soltvadkert környéki borhamisítók ellen folytat a Vám- és Pénzügyőrség kecskeméti nyomozóhivatala. Abban az ügyben két „civil” van jelenleg is előzetes letartóztatásban. A borhamisítási ügy nyomozásának adatai vezettek el a pénzügyőrökig.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!