Kék hírek, bulvár

2008.07.15. 22:22

Könnyűbulvár: ismét felkapták az ABBA-t és a Hellbolyt

Colin Firth egy kicsit butuska, Pierce Brosnan pedig bele volt zúgva az ABBA-lányokba. Ezen kívül is van még érdekesség, tessék csipegetni!

Baon.hu

Colin Firth-nek fogalma sem volt a Mamma Miáról

Kegyetlen őszinteséggel válaszolt Colin Firth, amikor arról faggatták, mi ragadta meg a Mamma Mia! című filmmusical forgatókönyvében. – Hogy mi ragadott meg? Abszolúte semmi, mert egy kukkot sem értettem belőle. Lehetett volna akár kínaiul is. Olyan jelenetek vannak benne leírva, hogy „hajó beúszik. Zene indul: Mamma mia, how can I resist you”, és így tovább. Görög kórus bejön balról, zene indul: Voulez vous…” Ez a műfaj nekem teljesen ismeretlen volt, és csak azért fogadtam el a szerepet, mert szeretek veszélyesen élni.

Firth azt is bevallja, hogy az első forgatási napon majdnem hazarohant, annyira meg volt rémülve. – Azt kérdeztem magamtól: mit keresek én egy musicalben, amikor se énekelni, se táncolni nem tudok? – pironkodik a sztár. – Ott álltam tele gatyával, aztán Pierce Brosnanre pillantottam, és ugyanazt a páni félelmet láttam a szemében. Jól van, akkor már ketten vagyunk - és maradtam.
(Mamma Mia! – hazai bemutató: 2008. július 17.)

Pierce Brosnan szerelmes volt az ABBA-lányokba

Soha nem gondolta volna Pierce Brosnan, hogy egyszer ABBA-nótákat fog énekelni Meryl Streep oldalán a Mamma Mia! című, ABBA-dalokra épülő filmben. – Az ABBA-láz idején éppen drámaszakos diák voltam Londonban, és teljesen bele voltam esve a két énekesnőbe – meséli a volt 007-es. – Tetszett, hogy az egyik szőke, a másik barna, és mind a kettőnek isteni a feneke. No meg énekelni is tudtak, bár tulajdonképpen a dalaikért nem voltam annyira oda, nekem más a zenei ízlésem. Egy dolgot viszont már akkor sem értettem: hogy miről szól a Waterloo című számuk, amivel 1974-ben megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált. Most, a film forgatása alatt találkoztam a dal szerzőjével, Benny Anderssonnal, és megkértem, magyarázza el végre, mi a szöveg értelme. Nagy kő esett le a szívemről, amikor bevallotta, hogy fogalmas sincs. Jól hangzik, és kész. Örültem, hogy nem kell magam hülyének éreznem!
(Mamma Mia! – hazai bemutató: 2008. július 17.)
 
Félszemű kutyával repked Selma Blair

Nem tartozik az allűrökről híres sztárok közé, egy gyengéje azonban van Selma Blairnek: bárhová repül a világban, első osztályon vele utazik kutyája, Wink. A meghatározhatatlan ősöktől származó kutyust a színésznő az utcán találta egy fához kötve, a jobb szemébe egy botot szúrtak. Selma magához vette szegény állatot, és találóan Hunyorgónak nevezte el. Wink tavaly fél évet Budapesten töltött, amikor gazdája itt forgatta a Hellboy II – Az Aranyhadsereg című filmet. Aranyélete volt, Selma mindenhová magával vitte. Azt mondani sem kell, hogy Wink ide is, vissza is első osztályon repült.
(Hellboly II: The Golden Army) – hazai bemutató: 2008. augusztus 21.

Most már biztosan trilógia lesz a Hellboy

Eddig csak pedzegette Guillermo del Toro rendező, hogy három Hellboy-filmre elegendő ötlet van a tarsolyában, ezután már biztosra mehet. A Hellboy II – Az Aranyhadsereg olyan nagy első hétvégi bevételt produkált, hogy a Universal stúdió zöld utat ad a folytatásnak. A Hellboy II nézői majdnem 36 millió dollárt hagytak a pénztárakban, ezzel a film a toplista élére került.

A Sony vezetői most a falba verhetik a fejüket. Az első Hellboy-filmet ugyanis ez a stúdió készítette, de mivel a mozibevétel viszonylag alacsony volt – 59 millió dollár –, lemondtak a folytatás elkészítésének jogairól. Ekkor lendült akcióba a Universal: lecsapott a vörös bőrű démon történetére. És igen jól tették, mert az első Hellboy-mozi hatalmas sikert ért el DVD-n, és stabil rajongótábora alakult ki, ami megalapozta a folytatás diadalmenetét.
(Hellboly II: The Golden Army – hazai bemutató: 2008. augusztus 21.)

 

 

 

Címkék#UIP-hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!