Kék hírek, bulvár

2008.03.20. 14:30

Könnyűbulvár, avagy nehéz a hollywoodi művészélet

A hinduk tiltakoznak, Shia LaBeouf tiltott helyen dohányzott, míg van olyan is, aki játékfilm helyett politikai dokumentumfilmet forgat.

Baon.hu

Rosszalló hinduk

Noha egyelőre csak az előzetese látható, máris hindu szervezetek tiltakoznak dühödten mind Indiában, mind az Egyesült Államokban Mike Myers legújabb, Love guru című filmje ellen, mondván az tiszteletlen vallásukkal és annak szent embereivel szemben.  Tény és való, Myers (Austin Powers) nem kifinomult humoráról híres – éppen ellenkezőleg, de a film korántsem egy vallást gúnyol ki, hanem pont azokat, akik valamilyen vallás vagy ideológia kihasználásával próbálják megszedni magukat, mint a filmbéli Pitka, aki rövid indiai kiképzés után próbál jó pénzért lelki segélyt nyújtani hiszékeny gazdagoknak. A gyártó stúdió, a Paramount azonban a hírek szerint a béke kedvéért beleegyezett, hogy harcias hindu vezetőknek elővetítést rendezzenek, hogy megnyugtassák őket. Az emlegetett vezetőknek reméljük semmi baja nem lesz sem a filmmel, sem Jessica Alba, Justin Timberlake, vagy Jessica Simpson szerepeltetésével.
(The Love Guru – hazai bemutató: 2008. augusztus)



Füstölgő Shia!

Alig tisztázódott egy tavalyi kellemetlen incidens, amely során a feltehetőleg ittas Shia LaBeouf nem volt hajlandó távozni egy éjjel-nappali patikából Chicagóban, máris újra bajban van a fiatal színész.  Ezúttal azért született letartóztatási parancs a 21 éves feltörekvőben lévő Shia ellen, mert tiltott helyen dohányzott, majd nem ment el a bírósági meghallgatásra. A Transformers és az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága sztárja egy kaliforniai bevásárlóközpontban gyújtott rá, természetesen nem a kijelölt helyen – és ezért most 1000 dolláros büntetés vár rá, amit tovább tetéz a bírósági szereplés elmulasztása. Ez persze kérdés, hogy kisfiús Shia éppen a rosszfiú-imázson dolgozik tudatosan, vagy valóban kezd a sok munka miatt kicsit kicsúszni a talaj a lába alól…
(Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull – hazai bemutató: 2008. május 22.)




Norton dokuzik

Bár Edward Norton rendezett már játékfilmet – Ben Stiller főszereplésével az Ég velünk-et –, most egészen más műfajban szeretné kipróbálni magát.  Az Oscar-díjas színész politikai dokumentumfilmet fog készíteni, ráadásul a rendezői széket sem foglalja le magának, hanem produkciós cégén keresztül a gyártással és a finanszírozással fog foglalkozni, naprakészebb témát pedig aligha választhatott volna, ugyanis a demokrata párti elnökesélyes, Barack Obama választási kampányát örökíti meg. Érdekes módon a film terve már akkor megszületett, amikor feltehetőleg még maga Obama sem tudta, hogy megméretteti magát az elnöki posztért. Norton és a két rendezőnő, Amy Rice és Alicia Sams ugyanis még 2004-ben, egy demokrata párti nagygyűlésen figyelt fel az akkor már Illinois-i szenátorként dolgozó politikusra, és állításuk szerint rögtön megérezték, hogy itt nagy dolgok készülnek. Mivel az még most sem dőlt el, hogy a hivatalos elnökjelölt Obama vagy Hillary Clinton lesz, Norton – akit hamarosan zöld szörnyként láthatunk viszont A hihetetlen Hulkban Liv Tyler oldalán - elég sokat kockáztat, de lehet, hogy érdekesebb lesz a film, ha Obama veszít.
(The Incredible Hulk – hazai bemutató: 2008. június 12.)

Címkék#UIP-hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!