A hét ingatlana

2024.01.21. 10:40

Eklektikus és szecessziós kastély az alföldi puszta közepén

Biczó Csárdán innen a Csalánosi Csárdán túl, Kecskeméttől alig 30 kilométerre az 52-es út vonalában, a legősibb Kiskun település mellett található egy 2023-ban teljesen felújított és berendezett kastély, ami panzióként is működtethető. Eredetileg a kastély vadász szállásként üzemelt, ami mellett egy múzeum épület is elhelyezkedik, melynek építési éve 1890-es évekre tehető.

Baon.hu

Elvarázsolt eklektikus és szecessziós kastély az alföldi puszta közepén! Biczó csárdán innen a Csalánosi Csárdán túl, Kecskeméttől alig 30 kilométerre az 52-es út vonalában, a legősibb Kiskun település mellett található egy fantasztikusan 2023-ban teljesen felújított és berendezett kastély, ami panzióként is működtethető. Eladó kastély aszfaltos úton megközelíthető, de mégis igazán csendes környezetben, a mai építészeti elvárásoknak és igényeknek megfelelő, jelenleg 4 fő épületből és több gazdasági épületből álló, 25 000 négyzetméteres ősfás területen fekvő birtok! 

 

A korábban vadászkastélyként hasznosított ingatlanra a jelenlegi tulajdonos 2022-ben talált rá, s kezdte meg az épületek korszerűsítését, mely során annak teljes rekonstrukcióját elvégezték. Tetőcsere, teljes közművekhez kapcsolódó villany-, vízvezetékrendszer, korszerű beltéri és kültéri nyílászárók, hideg-, meleg burkolatok cseréje megtörtént. Elektromos fűtésrendszer került telepítésre. 2x3x32 A és 1x3x25 A áram került bevezetésre az ingatlanba. 2 darab fúrt kút és 1 darab gyűrűs kút biztosítja a vízellátást. 3 darab derítő szolgál a víz elvezetésére. Az épületkialakítás célja a szállásüzletág erősítés volt, így étterem, wellness részleg szaunával és jakuzzival, kültéri medence, saját fürdőszobával rendelkező szobák és apartman részlegek kialakítása történt meg. Minden helyiségben a bútorzat vadonatúj, televízióval és komplett felszereléssel együtt. Minden helyiség klímával van ellátva, amely biztosítja szükség eseten a meleget és a hideget. 

 

Óriási lehetőségeket kínál a kialakítása. Panzió működtetése esetén, külön 2 lakásból álló szolgálati lakrész is megtalálható, amely szintén minden igényt kielégítően be van rendezve, konyha felszerelve. Az egyéb szabadidős tevékenységekre játszótér, állatsimogató, istállók, karámok nyújtanak lehetőséget. Továbbá található a kertben grill sütős és bográcsozós terület valamit fatároló.

 

Eredetileg a kastély vadászszállásként üzemelt, mely mellett egy múzeum épület is elhelyezkedik, melynek építési éve 1890-es évekre tehető. A parasztház jelenleg is jó szerkezeti állapotban van a folyamatos karbantartásoknak köszönhetően. A további épületek építési éve jóval ez utáni időszakra tehető.

 

Jelenlegi kialakításban az alábbi épületek találhatók a birtokon:

  • Kastély épület
  • Múzeum épület
  • Étterem részleg
  • Vendégházak
  • Wellness épület
  • Torony épület
  • Napozó terasz
  • Szivar- és kártyaterem
  • Búbos kemence
  • Kert, udvar (karámok, istállók, tárolók)
  • Gazdasági épületek
  • Fedett autóbeálló

Kiváló lehetőség nagy családi birtok életvitelszerű használatára, illetve korszerűenműködtethető szálláshely szolgáltatásra, melyre az engedélyek folyamatban vannak. Amennyiben felkeltette érdeklődését, hívjon bizalommal akár hétvégén is!

 

További házak és otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában közöljük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!