Hírek

2015.09.15. 07:50

Röszkénél lezártuk Európa határát

Elkezdődött az új időszámítás a szigorúbb jogszabályokkal, a rendőrség lezárta a szerb-magyar határt, Röszke kiürült, persze néhányan azért átmásztak gyorstelepítésű drótakadályon és a kerítésen is.

MTI, Index

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlemény szerint a rendőrség a 2015. szeptember 15-től hatályba lépő jogszabály változásokból adódó feladataira felkészült, azok végrehajtására a szükséges intézkedéseket megtette. A magyar-szerb határszakaszt a rendőrség a hivatalos határátkelőhelyeket kivéve lezárta, a jogsértőkkel szemben az arányosság elvét szem előtt tartva, határozattan lép fel. A rendőrség felhívta az állampolgárok, így a médiatartalom-szolgáltatók munkatársainak figyelmét, hogy  ne akadályozzák a rendőri intézkedéséket, s a rendőrök felszólításának tegyenek eleget.

Az Index információja szerint a röszkei gyűjtőpontnál most már nyoma sincs a menekülteknek. A vasútvonalnál, ahol korábban ezrével érkeztek a menekültek, most nem látni egyetlen bevándorlót sem. Éjszaka elszállították azokat, akik tegnap érkeztek, újabb átlépők jelenleg nincsenek, csak civil segítőket látni. Azt beszélik, hajnalban három menekült valahogy átjutott, de őket elfogták a rendőrök - számolt be a hírportál.

Az MTI ugyanakkor arról tudósított, hogy egy 16 tagú csoport tagjai először a gyorstelepítésű drótakadályt, majd a három méter magas drótkerítést is átvágták, és átmásztak azon. Az ott járőröző rendőrök elfogták, majd előállították őket..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!