Hírek

2008.04.02. 13:31

Fodor is aláírta a lemondó nyilatkozatot

Gyurcsány Ferenc kérdésére a kormányülésen a szabad demokrata miniszterek hivatalosan is megerősítették távozásukat a kormányból. Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter és Kákosy Csaba gazdasági tárcavezető is bejelentette, hogy aláírták lemondó nyilatkozatukat.

BAMA

Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta: a kormányfő tudomásul vette döntésüket, és tartja magát a koalíciós szerződéshez, vagyis amíg az SZDSZ nem mondja fel ezt a megállapodást, addig várja, hogy a szabad demokraták jelöljenek utódokat ezekre a posztokra. Kitért arra: a miniszterelnök felkérte a szabad demokrata tárcavezetőket, hogy kezdjék meg az átadás-átvételi folyamatot, és ne hozzanak olyan döntéseket, amelyeknek hosszú távú következményei vannak. Tájékoztatása szerint Horn Gábor a kormányülésen azt közölte, hogy az SZDSZ a kormányban és a parlamentben is folytatja a munkát április 30-ig, hétfői távolmaradásuk csak egy gesztus volt. Az MTI kérdésére Daróczi Dávid úgy fogalmazott, hogy a kormányülés ettől eltekintve ugyanúgy zajlott le mint máskor.
MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!