Hírek

2008.03.17. 14:33

Tizenöt éves fiút gyanúsítanak a szalonnai emberölés elkövetésével

A rendőrség egy 15 éves helyi lakost gyanúsít a tavaly novemberben, a Borsod megyei Szalonnán történt emberölés elkövetésével - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

BAMA

Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a szendrői rendőrőrs birtokába jutott információk alapján  a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya még pénteken gyanúsítottként hallgatott ki egy 15 éves szalonnai fiút a szalonnai emberölés ügyében. A gyanúsított kihallgatása során elismerte, hogy 2007. november 10-én éjszaka behatolt a 93 éves idős asszony családi házába, aki másnap életét vesztette. A házban értékek után kutatott, majd onnan  különböző használati tárgyakat tulajdonított el. A fiú kihallgatása során tagadta, hogy a sértettet bántalmazta volna – mondta Gaskó Bertalan.

Az eddig beszerzett orvosszakértői véleményre és az eljárás  során felmerült egyéb adatokra tekintettel a gyanúsított szabadlábon védekezik - tette hozzá. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy tavaly november 11-én a  Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalonnán szomszédja bukkant rá egy 93 éves, láthatóan sérült asszonyra. A szomszéd értesítette a mentőket,  azonban a helikopteren érkező segítség már nem tudta megmenteni az idős nő életét. A lefolytatott helyszíni szemle, s az ahhoz kapcsolódó  elsődleges orvosi vélemény alapján nem volt kizárható, hogy az idős nőt bántalmazták, így halála "ok-okozati összefüggésben lehetett sérüléseivel".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!