Hírek

2008.03.27. 15:23

Önálló vállalkozás adhat esélyt a kisgyerekeseknek

Az életformaváltás nehézségeinek kiküszöbölésére is felkészítik a kismamákat

N. M.

A munkába visszatérni kívánó kisgyerekes anyukáknak nyújt segítséget az idén tavasszal induló VANDA (Vállalkozó Nők, Dolgozó Anyák) nevű program. Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány által támogatott és a Tempus Közalapítvány által végzett oktatás a kismamamák vállalkozóvá válását ösztönzi. A szervezők szerint az anyaság és a dolgozó nő szerepének összeegyeztetésére a rugalmas időbeosztásban végezhető vállalkozás indítása megoldást jelenthet.

Az életformaváltás nehézségeinek kiküszöbölésére is felkészítik a kismamákat. A héthónapos tanfolyamon a vállalkozási és pályázatkészítési ismeretek oktatását mentálhigiénés szolgáltatás – stílustanácsadás, felkészítés a családi és a munkahelyi szerepek összeegyeztetésére – egészíti ki.

A kisgyermeküket otthon nevelő szülők távoktatásban, egyéni időbeosztással tanulhatnak. A személyes konzultációk alatt pedig szakképzett gyermekfelügyelők vigyáznak majd a kicsikre.
Elsősorban azon kisgyermekes szülők jelentkezését várják, akikben már megérett egy életképes vállalkozás gondolata, vagy már el is indultak a megvalósítása felé. A jelentkezés feltételei a www.tka.hu oldalról tölthetők le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!