Hírek

2008.03.18. 15:37

Interneten Debrecen szabályozási terve

Az interneten is elérhető immár Debrecen teljes szabályozási terve - jelentette be Kováts Ákos városi főépítész kedden sajtótájékoztatón.

BAMA

Az országosan egyedülálló szolgáltatást bárki igénybe veheti a város honlapján a "szabályozási terv" menüpontban - tette hozzá. A főépítész tájékoztatása szerint korábban az ügyfeleknek időveszteséget, a hivatal munkatársainak pedig nagy leterheltséget jelentett, hogy a szabályozási tervet csak a hivatal két számítógépén lehetett elérni. Vagyis az építtetőknek, a tervezőknek a hivatalban kellett sorban állniuk, hogy hozzájussanak az általuk kért információkhoz.

Ezentúl a helyrajzi szám, vagy az utca, a házszám ismeretében  azonnal el lehet érni az adott terület szabályozási tervét, a   beépíthetőségre vonatkozó információkat, amit a program műszaki  rajz, illetve szöveges formában is megjelenít - mondta Kováts Ákos. Hozzátette ugyanakkor, hogy a folyamatosan frissített  szolgáltatás tájékoztató jellegű, egyedi esetekben lehet eltérés az általános szabályozási tervtől, ami továbbra is szakember segítségét igényli.

Ezek is érdekelhetik